Mikko: Rõivase vabandus ei ole siiras (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Ahistamisskandaali sattunud endise peaministri ja riigikogu aseesimehe Taavi Rõivase vabandus muuhulgas juhtumis osalenud naise ees ei olnud siiras ning tegu oli pigem formaalse avaldusega, leiab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Marianne Mikko. 

«Pean tunnistama, et see on pigemini pikkade hammastega tehtud formaalne avaldus. Meedias loetud lausest ei oska kuidagi välja lugeda siirast kahetsust. Aga just seda ootab iga naine, kui ta peaks sattuma taolisesse olukorda. Ja sedasama ootab Eesti avalikkus endiselt peaministrilt ja  praeguselt asespiikrilt,» kommenteeris Mikko Rõivase vabandust. 

Taavi Rõivas on oma vabanduses kommenteerinud: «Kuigi erinevate osapoolte meenutused juhtunust ei lange kokku, ei pisenda see tõika, et osa inimesi tundis end sel üritusel halvasti.»

Mikko sõnul nõuab riigimehelik käitumine tagasiastumist mitte kohe, vaid otsekohe. «Usun, et Taavi Rõivas teeb peagi teatavaks oma tagasiastumise riigikogu asespiikri kohalt. Usun, et just sellise otsuse langetab ta pärast ilmsiks tulnud ahistamisskandaali,» sõnas Mikko.

«Ja veel. Mulle meenus üks augustikuine pulm. Kui see polnud praegust ahistamisskandaali silmas pidades farss, siis mis see ikkagi oli. Härrased, ei maksa arvata, et inimesed «söövad peost»,» lisas Mikko. 

Täna tuli ilmsiks ahistamisskandaal Eesti äridelegatsiooni visiidi ajal 18.-27. septembril Singapuris ja Malaisias, millega seostatakse endist peaministrit ja praegust riigikogu aseesimeest Taavi Rõivast. 

Ka tänasel valitsuse pressikonverentsil ei pääsenud valitsuskoalitsiooni ministrid üle ega ümber Malaisias toimunust. 

Loe lisaks:

Ossinovski: tavalisel Eesti peol ei jooda end täis ega hakata naisi käperdama

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles