Ratas: Keskerakond ei pea Krimmi referendumit «okeiks» (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korb korrigeeris täna oma eilset sõnavõttu.
Korb korrigeeris täna oma eilset sõnavõttu. Foto: Laura Oks / Õhtuleht

Kui Keskerakonna peasekretär ja riigikogu väliskomisjoni liige Mihhail Korb märkis ETV saates «Suud puhtaks», et nii Kataloonia kui ka Krimmi referendum olid «okeid», siis Keskerakonna liidri ja peaministri Jüri Ratase sõnul ei ole see kindlasti Keskerakonna ametlik seisukoht.

Ratase sõnul vestles ta Korbiga, kes selgitas talle, et esmalt avaldas ta saates arvamust, et Narvaga on kõik korras ning paralleele Katalooniaga tuua oleks kohatu. «Arvan, et see oli Korbilt hea vastus,» märkis Ratas.

Ratase sõnul küsis ta Korbilt ka seda, miks tuli vastus, et Krimmi referendum on «okei». Ratase sõnul selgitas Korb, et ta tahtis öelda, et see referendum ei ole tunnustatud rahvusvahelise õiguse seisukohast, kuid ta ei saanud oma mõtet lõpetada.

Korb selgitas täna sotsiaalmeedias, et «Suud puhtaks» Kataloonia teemalises saates oli talle küsimus, millised on erinevused Kataloonia ja Krimmi referendumil.

«Jõudsin selgitada, et sarnasus on see, et inimesed käisid valimiskastide juures. Küll aga ei lastud mul lõpetada mõtet, et mõlemat referendumit ei ole tunnustatud keskvalitsuse ega rahvusvahelise õiguse seisukohalt. Saate käigus jõudsime ühisele arusaamale, et Kataloonias tuleb vastastikkuses dialoogis leida rahumeelne lahendus,» rääkis Korb.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles