Uuring: Keskerakond on Tallinnas võtmas ainuvõimu (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Mihkel Maripuu

49 protsenti valimiseelistust omavatest tallinlastest plaanib eelseisvatel kohalikel valimistel anda hääle Keskerakonnale, selgus ERR-i uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i 1012 vastajaga küsitlusest

Viimase kuu aja jooksul on Keskerakonna toetus valimiskampaania mõjul kasvanud, vahendab ERR. Langevas joones liikus pealinnas aga Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide reiting: Reformierakond on valimisõigust omavate tallinlaste seas teisel kohal 15 protsendi ning kolmandal kohal Sotsiaaldemokraatlik Erakond üheksa protsendi suuruse toetusega. Valimiskünnise ületaks kindlalt ka EKRE kaheksa protsendiga.

Täpselt viie-protsendise valimiskünnise piiri peal on endiselt Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus, Savisaare valimisliit ja Tegus Tallinn jääks nelja protsendi suuruse toetusega napilt alla valimiskünnise. 

Valimiskünnise alla jääksid kindlalt nii Eestimaa Rohelised (kolm protsenti), valimisliit Vaba Tallinna Kodanik (kaks protsenti) kui ka ülejäänud erakonnad, valimisliidud ja üksikkandidaadid.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles