Reformierakond jätkab Tartus, aga kellega?

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus on valimisväitluste üks telgi parkide saatus. Lõpetav Reformierakonna, Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioon otsustas mitme südalinna pargiala taashoonestamise. Atlantise ümbrusse uute majade ehitamiseks jõuti teha ka arhitektuurivõistlus, mille võidukavand (fotol) on aluseks detailplaneeringule.
Tartus on valimisväitluste üks telgi parkide saatus. Lõpetav Reformierakonna, Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioon otsustas mitme südalinna pargiala taashoonestamise. Atlantise ümbrusse uute majade ehitamiseks jõuti teha ka arhitektuurivõistlus, mille võidukavand (fotol) on aluseks detailplaneeringule. Foto: AB Ansambel OÜ arhitektid Toivo Tammik ja Veiko Vahtrik

Pärast Brexitit ja Donald Trumpi valimisvõitu USAs peaks kõigile olema selge, et gallupi ja hääletustulemuse vahele ei saa panna võrdusmärki, sest hea reiting tuleb ka häälteks pöörata. Ometigi on kiusatus teha Tartu viimatisest Kantar Emori valimiseelistuste uuringust lihtne kokkuvõte: Reformierakond jätkab võimul ja linnapea Urmas Klaas, kes kolme aasta eest toodi ülikoolilinna akusid laadima, on nüüd energiat täis ja valmis oma esimestel kohalikel Tartu valimistel tegema isiklikku rekordtulemust.

Postimehe ja BNSi tellitud esindusliku valimiga küsitlus näitas Reformierakonnale koguni 41 protsendi suurust toetust, teiseks platseerunud sotside soosijaid oli 19 protsenti.

Kantar Emori uuringujuht Aivar Voog osutas muu hulgas, et Klaas tõotab kujuneda suureks häältekogujaks. Tema eelkäija linnapea ametis Urmas Kruuse sai oma rekordaastal üle 6000 hääle. Klaas on Tartus varem kandideerinud riigikogu valimistel Reformierakonna nimekirja kolmandana ja saanud siis 3258 häält.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles