Savisaare sõnul tühistas Keskerakond tema esinemised TTV-s (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Harju maakohtus.
Edgar Savisaar Harju maakohtus. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna eksliider Edgar Savisaar teatas laupäeval sotsiaalmeedias, et Tallinna Televisioon (TTV) tühistas tema esinemised kahes saates. Kadri Simsoni sõnul on tegemist Savisaare väljamõeldisega ning püüdlusega meedias pildile saada. 

«Mõni aeg tagasi kutsusid Tallinna Televisiooni inimesed mind kahte saatesse,» kirjutas Savisaar laupäeval, 30. septembril Facebookis. «Nüüd teatas mulle Urmi [Reinde], et minu osavõtt saadetest olevat ära keelatud. Kelle poolt – [Kadri] Simsoni ja [Kalle] Klandorfi poolt. Koomiline, et meie püüdsime omal ajal saadetesse laiemat inimeste ringi saada, mitte aga seda piirata. Nüüd te teate, miks ma Keskerakonna suhtes ettevaatlikuks olen muutunud.»

«Mõni päev tagasi oli mul filmiõhtu Lindakivis,» kirjutas Savisaar enda sissekandes. «Vaatasime Rahvarinde algusaegade filme ning ka Heimar Lenki tehtud filmi «Verised majad». Ainult kui ma püüdsin Lasnamäe ajalehes selle kohta teadet avaldada, siis seda ei lubatud. Kas tõesti minu vana sõber [Lasnamäe linnaosa vanem Maria] Jufereva pani käe ette?»

Simson: Savisaare väide on puhas väljamõeldis 

Keskerakondlasest majandus- ja taristuminister Kadri Simson lükkas TTVga seotud väite ümber, nimetades seda väljamõeldiseks. «Edgar Savisaare väited, nagu oleksin tühistanud tema väidetavad esinemised Tallinna Televisioonis, on puhas väljamõeldis,» kinnitas minister.  

Simson lisas, et TTV on Tallinna linna kanal, mille sisu ei sõltu valitsuse ja ministrite tegevusest. Minister kinnitas, et tema seotus TTV-ga piirdub intervjuude andmisega ning saadetes osalemisega. «Ma ei imesta, et Edgar Savisaar enne valimisi vastuoluliste väidetega pilti püüab tõusta,» ütles Simson kokkuvõtteks. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles