Keskfraktsioon tegeleb Olga Ivanova küsimusega pärast valimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Ivanova.
Olga Ivanova. Foto: Liis Treimann

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon arutab erakonnast välja visatud Olga Ivanova fraktsiooni kuulumise teemat alles pärast kohalikke valimisi, et mitte pakkuda partei aseesimehe Jaanus Karilaiu sõnul erakonda lõhkuvatele inimestele nende soovitud tähelepanu.

«Ivanova teemat me esmaspäeval ei puudutatud, ta istus fraktsiooni koosolekul rahulikult,» ütles Karilaid pärast fraktsiooni tänast koosolekut BNSile.«Kõik [fraktsiooni liikimed] tahavad tegeleda kohalike valimistega ning sisemine hoiak ja kokkulepe on, et tegeleme erakonna suhtes halvasti käitunud inimestega pärast valimisi.»

Karilaid kinnitas, et fraktsioon «ei lase fookust ära viia». «Partei lõhkujad soovivad, et tegeleksime nendega valimiskampaania kõige kuumemal ajal. Ei kavatsegi - selle provokatsiooni lõksu me ei lähe. Las solvavad, lõhuvad ja õõnestavad - see jääb nende südametunnistusele. Ja küll nad kannavad selle eest vastutust,» sõnas ta.

Karilaiu sõnul on praegu Keskfraktsiooni liikmeks jäänud Ivanova öelnud, et toetab Jüri Ratase valitsust ja ei näe sellele alternatiivi. «Kuigi ta Ratase valitsust kritiseerib, näeb ta, et Reformierakonna valitsus oleks veel hullem ja seepärast on korduvalt kinnitanud, et toetab koalitsiooni,» sõnas Karilaid.

Küsimusele, kas fraktsioon Ivanova väiteid toetamise kohta usub, ütles Karilaid, et erakonna juhatus viskas Ivanova välja ja see näitab usaldamatust.

Keskerakonna juhatus viskas 11. septembril Ivanova erakonnast välja, sest too asutas koos erakonna endise juhi Edgar Savisaarega Keskerakonna vastu kandideeriva valimisliidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles