Uuring: Vabaerakonna reiting langes alla valimiskünnise (1)

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Artur Talvik.
Vabaerakonna esimees Artur Talvik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Augustiga võrreldes on erakondade reitingutes kaks suuremat muutust –Vabaerakond ei ületa septembris valimiskünnist, Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) seevastu ületab pärast langusperioodi künnise kindlalt, selgub rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest.

Septembris tehtud uuringu järgi annaks riigikogu valimistel Vabaerakonnale hääle neli protsenti valimisõiguslikest kodanikest, kuu aega tagasi oli nende toetus kuus ja kahe kuu eest kaheksa protsenti. IRLi toetus tõusis septembris kaheksale protsendile, mis tähendab, et erakond jõudis pärast mõõnaperioodi tagasi aprilli teotusega võrdse tulemuseni. 

Kõige populaarsem on jätkuvalt Keskerakond, keda toetas septembris 27 protsenti (augustis 29), Reformierakonna toetus on septembris 25 protsenti (augustis 24), EKRE-l 14 (augustis 12) ja sotsidel 12 protsenti (augustis samuti 12). 

Vahepeal valimiskünnisele juba päris lähedale jõudnud Eestimaa Roheliste toetus on kahanenud kahele protsendile.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles