IRL kõigub Tallinnas valimiskünnise piiril

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi valimisflaier.
IRLi valimisflaier. Foto: Liis Treimann / Postimees

Postimehe ja BNSi tellitud ning Kantar Emori tehtud uuringust selgub, et kui valimised toimuksid täna, oleks IRLi toetus Tallinnas kõigest viis protsenti ehk napilt künnisepiiril.

Tartu Ülikooli politoloog Rein Toomla arvutas Postimehele välja, kuidas võiks uuringu põhjal välja näha kohtade jaotus Tallinna 79-liikmelises volikogus. Keskerakond saaks 34, Reformierakond 17, sotsiaaldemokraadid 11, Savisaare ja Tegusa Tallinna ühendus 6, EKRE 6 ning IRL 5 kohta.

See tähendab seda, et võrreldes praegusega võidaks valimistel volikogus kohti juurde SDE(+4) ning Reformierakond(+8), uute tulijatena pääseks volikokku EKRE(6) ning Savisaare VL ja Tegus Tallinn(6). Kõige rohkem kaotaksid linnavolikogus kohti Keskerakond(-12) ning IRL(-11).

 

Kohtade arv praegu

Kohtade arv uuringu järgi

Keskerakond

46

34

IRL

16

5

Reformierakond

9

17

SDE

7

11

Savisaare VL ja Tegus Tallinn

0

6

EKRE

0

6

IRL: asju juhtub igasugustes peredes

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Priit Sibul aga sellises tulemuses liiga suurt traagikat ei näe. «Asju juhtub igasugustes peredes ja ma arvan, et ei ole mõtet vaadata nelja aasta tagust tulemust, vaid tuleb tegeleda sellega, mis seisus me täna oleme,» kommenteeris Sibul.

Sibul usub, et IRL tuleb üle künnise ning on kindlasti esindatud Tallinna volikogus ka järgmisel neljal aastal. «Kuna kampaania käib, siis see toetuse number võrreldes praegusega on pigem suurem kui väiksem,» arvas peasekretär.

Tema sõnul on IRLil kindlasti võimalik veel oma toetust kasvatada, sest alles valimispäeval on selge, kes valima tulevad. «Ma usun neid inimesi on küll, kes tulevad IRLi toetama, sest senine kampaania on näidanud, et me tegeleme Tallinna inimeste jaoks õige ja olulise teemaga,» rääkis Sibul.

Peasekretäri hinnangul läheb inimestele väga korda IRLi osundus Tallinnaga seotud korruptsioonile. «Seda näitab kasvõi see, et meie toetus on mõne aja tagusega pigem tõusnud,» selgitas ta.

Sibula kinnitusel tegeletakse Tallinnaga seotud korruptsiooniga kindlasti edasi ning puudutatakse ka laiemalt inimestele olulisi teemasid. «On selge, et mida lähemal on valimised, seda aktiivsemaks ka ülejäänud kandidaadid muutuvad. Kui praegu on see olnud rohkem linnakeskne, siis kindlasti tekivad siia juurde ka teised kandidaadid ja kampaania muutub laiemaks,» lisas Sibul.

Tutvu kogu uuringuga siin: Tallinnas Keskerakonnata võimuliitu ei sünni

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles