Olga Ivanova ei kuulu äriregistri järgi enam Keskerakonda (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Ivanova
Olga Ivanova Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatuse otsusega nädala algul erakonnast välja arvatud Lasnamäe piirkonna juht ja riigikogu liige Olga Ivanova ning ülejäänud Savisaare Valimisliidu nimekirjas pealinnas kandideerivad 31 inimest on Keskerakonna liikmetena äriregistrist kustutatud.

Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi kinnitas, et äriregistris on vajalikud toimingud tehtud.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon leidis, et parteist välja visatud Olga Ivanova võib fraktsioonis jätkata, kuna lubas, et toetab valitsuse eesmärke ning järgib fraktsiooni töökorraldust.

Ivanova ütles üleeile Postimehele, et kavatseb partei juhatuse koosolekutel edasi käia, et esindada teiste väljaheidetute õigusi.

Kuigi Keskerakonna juhatuse otsusega saab erakonna liikmeid parteist välja heita, ei saa lahkuma sundida juhatusest juhatuse liikmeid, kes sinna partei kongressil valitud on. Nii ongi Ivanoval õiguslik alus juhatuse koosolekutel edasi käia, kuigi ta kandideerib Savisaare Valimisliidu nimekirjas.

Keskerakonna volikogu avaldust ja Tallinna Nõukogu ettepanekut arvesse võttes arvas juhatus esmaspäevaõhtusel koosolekul välja Tallinnas erakonna vastu kandideerivad 32 inimest, nende seas Olga Ivanova. Otsus võeti vastu 12 poolthäälega, vastu oli kaks inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles