Välireklaami keelu ajal tuleks valimispropaganda kustutada ka Facebookist (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisreklaam Vabaduse platsil 6. septembril.
Valimisreklaam Vabaduse platsil 6. septembril. Foto: Elmo Riig

Politsei selgitas, et poliitik võib oma kandideerimist sotsiaalmeedias propageerida küll, kuid see võib nähtavaks jääda vaid kitsamale ringile ehk Facebooki sõpradele, vahendas ERR.

Kui kõik saavad vaadata postitust, kus poliitiku näopilt, nimi, kandideerimise number, loosungid, siis on tegu poliitilise välireklaamiga. «Tuleb hoiduda selle oma suurel seinal kõigile vabalt kättesaadavaks tegemise eest, aga see on väga lihtne ja ei ole mitte midagi problemaatilist ühele kogenud sotsiaalmeedia kasutajale,» ütles PPA vanemkorrakaitseametnik Kert Kotkas.

Vabaerakonna esimehe Artur Talviku hinnangul on sotsiaalmeedia käsitlemine avaliku ruumina absurdne. «Lõpuks võime minna nii kaugele, et ajaleheputkades olevad ajalehe kaanereklaamid on ju ka välireklaam ja kõik nii edasi,» lisas ta.

Riigi valimisteenistuse juht Priit Vinkel ütles, et poliitilise välisreklaami juhtumeid menetleb politsei, kellel on õigus teha tõlgendusi ja anda soovitusi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles