Savisaar: eks vaatame, kellest saab nüüd mu ratastooli lükkaja (14)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Andres-Marius Rosenblatt Postimehe stuudios.
Edgar Savisaar ja Andres-Marius Rosenblatt Postimehe stuudios. Foto: Erik Prozes

Kommenteerides oma nõuniku ja abi Andres-Marius Rosenblati ja mitme teise inimese lahkumist Savisaare valimisliidust, leiab Edgar Savisaar, et noor abiline osutus nõrgemaks poliitikahuviliseks, kui ta aimata oleks osanud, ning sellised solvumised on poliitika argipäev.

Reedel sai teatavaks, et Savisaare valimisliidust lahkus kümme inimest, nende seas ka nüüdseks endine Edgar Savisaare nõunik Andres-Marius Rosenblatt.

«Üleeile kirjutasid lehed, et minu valimisnimekirjast «lahkuvad kümned inimesed». Tüli olla majas. Päeva lõpuks saadi aru, et lahkujaid oli siiski vaid kaheksa. Ja tülist ei sõnagi. See kõik meenutab mulle kunagist lugu Viljandi tikuvabrikus, kus tollases Viljandi rajoonis levis jutt tikuvabriku mahapõlemisest. Inimesed ostsid paaniliselt karpide kaupa poest tikke kokku. Hiljem selgus, et olla üks suurem virn kaste laos maha kukkunud ja laotöötajaid ehmatanud,» kirjutab Savisaar Facebookis.

Mis siis ikkagi toimub Savisaare Valimisliidus? Savisaare sõnul pole mingit tüli olnudki. «Minu hea abiline Andres-Marius Rosenblatt, kes mind juba mitu kuud truult abistanud ja ka kohtus mu ratastooli lükanud, osutus lihtsalt palju nõrgemaks nooreks poliitikahuviliseks, kui ma aimata oleks osanud,» märgib ta.

Savisaare väitel ei sobinud Rosenblatile valimisliidus, kus on kokku 118 kandidaati, 12. positsioon kohe esinumbrite järel. «Ta lootis kohta esikümnes. Ja kuna noorel mehel on õigus oma soove väljendada ehk veidi valjemalt, kasutas ta seda õigust ning otsustas valmisliidust lahkuda. Püüdes võib-olla tõesti kümneid inimesi endaga kaasa kutsuda. Kaasaminejaid oli siiski vaid seitse. Teiste seas ka kahjuks minu pikaaegne toetaja Priit Kutser. Mindi, sest ilmselt ei usutud, et küllap me volikogu 79 kohast ikka vähemasti paarkümmend endale ära võtame.»

«Ma olen valimisi teinud juba nii palju aastaid, et imestada pole siin absoluutselt millegi üle. Sellised väikesed solvumised on paraku poliitika igapäev. Kuid enne, kui omale kohta nõuda, tuleks ka kainelt arvestada, et teeneid ja argumente on veel teistelgi. Pigem tuleks mõelda, mida mul ja meil koos valijatele anda on,» kirjutab Savisaar.

«Eks vaatame, kes saab mu ratastooli lükkaja koha nüüd endale. Enne valimisi seisab veel ees palju pikki kohtupäevi, kus ennast heast küljest näidata ja endale nime teha. Meie nimekirjas, Savisaare Valimisliidu ja Tegusa Tallinna ühendnimekirjas, on täna 108 inimest, mida on rohkem kui näiteks oravatel. Küllap sealt keegi ikka abikäe ulatab,» ironiseerib poliitik.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles