President ID-kaardi ohust: ka õhtul magamaminek on risk (2)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Kersti Kaljulaid ütles ID-kaardi turvariski kohta, et paljud asjad võivad ohtlikud olla, küsimus on riski realiseerumise tõenäosuses.

«Üle tee minemine on seotud riskiga, õhtul magama minemine on seotud riskiga - kõik need asjad võivad mingisugustel asjaoludel olla ohtlikud. Elu ongi selline, kus me võtame teatud riske,» nentis Kaljulaid Vikerraadiole antud intervjuus.

Presidendi hinnangul tuleb kõike seda arvesse võttes teha otsused, millised e-teenused on kasutatavad ja milliste puhul me arvame, et nende usaldusväärsus võiks väga pikaks ajaks või isegi igaveseks saada pihta, kui me nende pakkumist jätkame, vahendas ERR.

Kaljulaid lisas, et riik peaks võimalikult kiiresti andma välja veaparanduse, mida saaks ka kaugelt rakendada, et seda saaksid kasutada ka e-residendid.

«Jälle kord on meil võimalus olla maailmas esimene, kes näitab, et ka sellisel juhul on alati võimalus teha parandus ja minna edasi, mitte minna tagasi,» tõdes Kaljulaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles