IRLi nõunik kasutas Tallinna linna parkimisluba valimisreklaamiks

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: facebook.com

IRLi fraktsiooni nõunik Birgit Remiküll parkis kesklinnas paar nädalat erakonna kampaaniasiltidega väikebussi, kasutades selleks ametnikele mõeldud maksusoodustust – naise enda sõnul oli tegemist aga läbi mõeldud parkimisprobleemile tähelepanu pööramisega, mitte tööülesannete täitmiseks antud loa kuritarvitamisega.  

«Alates 2. septembrist on volikogu IRL fraktsiooni nõunik, kes on kantselei lepinguline töötaja, kasutanud maksusoodustusega parkimisluba avaliku välireklaami tegemiseks, parkides reklaamkirjadega ja katkise juhiaknaga väikebussi avalikul parkimisalal Vene Teatri ees,» andis teada Tallinna linnavolikogu kantselei avalike suhete nõunik Liina Kaev ja rõhutas, et 95-protsendiline maksusoodustus parkimisloale on linnavalitsuse korraldusega antud linnavolikogu kantseleile ja kantselei on selle heauskselt nõuniku kasutusse andnud vaid tööülesannete täitmiseks.

«Mul on isegi hea meel, et volikogu kantselei ise sellele tähelepanu juhtis,» vastas süüdistustele kõnealuse bussiga Vene Teatri ees parkinud IRLi nõunik Birgit Remiküll.

«Jah, minul on soodusparkimisluba ja ma olen linnaametnik. Korruptsioonitõrjebuss oli kaks nädalat minu tööauto, millega sõitsin ainult mina. Parkisime kampaaniabussi tolle soodusparkimisloaga lootuses, et linnavalitsus ise sellele teemale tähelepanu juhib,» selgitas naine.

Remikülli sõnul on jabur, et Tallinna linn jagab linnaametnikele, kes selleks vähegi soovi avaldavad, ülelinnalisi soodusparkimislube, millega saab sisuliselt tasuta parkida igal ajal ning seda veel olukorras, kus Tallinnas on tasuta ühistransport.

Naise sõnul tegi IRLi linnapeakandidaat Raivo Aeg hiljuti Tallinna transpordiametile teabenõude, kus küsis nimekirja inimestest, kellele on linna poolt antud soodusparkimisluba - nõude vastuse järgi on linnas väljastatud üle 500 soodusparkimisloa, mida on naise arvates liiga palju. «IRLi programmiline seisukoht on, et ülelinnaliste soodusparkimislubade väljastamine ametnikele, linnavolinikele ja kodanikele «eriliste teenete» eest tuleb lõpetada!» põrutas Remiküll ja lisas, et sellest vabanevad vahendid tuleb suunata sellesse, et iga inimene saaks kodutänaval tasuta parkida.

Vaatamata üllale eesmärgile avalikkust teavitada, ei soovinud Remiküll ise aga oma parkimisoodustusest loobuda, kuigi linnavolikogu kantselei juhataja andis talle pärast valimisbussi vahejuhtumit selleks võimaluse.

«Tundub, et Birgiti sõnad ja teod ei ühti, kuna tal ei olnud soovi loobuda soodustingimustel parkimisloast ja kasutada ühistransporti,» arutles kantselei avalike suhete nõunik.

«Jah, kaalusime ka seda varianti, et näidata head eeskuju ja loobuda tasuta parkimisest,» vastas selle peale Remiküll ning selgitas, et massiline soodusparkimislubade jagamise probleem saab sellise konfliktiga palju suuremat tähelepanu. «Olgem ausad, teade sellest, et IRLi fraktsiooni nõunik loobub soodusparkimisloast, et näidata head eeskuju, ei lenda just eriti kaugele,» avaldas naine arvamust ning lisas, et tasuks uurida, kes on need üle 500 inimese, kellele linn on väljastanud soodusparkimisloa ja kas nende sõidukile on kleebitud reklaam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles