Yana Toom: see oli teada, et Savisaar ühineb Sõõrumaa liiduga

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul «Radarile» antud intervjuus tunnistas Yana Toom, et teadis Edgar Savisaare liitumisest Jüri Mõisa ja Urmas Sõõrumaa valimisliiduga Tegus Tallinn juba sel ajal, kui otsustas ise eraldi nimekirjas kandideerimisest loobuda. 

«Ma ju teadsin, et nad ühinevad Urmas Sõõrumaa liiduga,» selgitas Toom, et ta teadis juba kuid tagasi meeste liitumiskavatsustest.

«Ma pole sellest kellelegi rääkinud, sest olen korralik inimene, ma ei räägi teisi sõjaplaane välja,» rääkis Toom ja kirjeldas, et ta oli kohe uurinud, kuidas nad saaksid Jüri Mõisaga ühes nimekirjas valimistele minna, kui see oleks keskerakondliku maailmavaate vastu.

«Me tegelikult läheme kaklema kellega? Keskerakonnaga – no see mulle ei sobi,» põhjendas Toom oma otsust eraldi nimekirjas kandideerimisest loobuda ja Keskerakonnas jätkamist.

Ivanova kahtlustab aga, et Toomi althüppamise põhjus oli Keskerakonnaga saavutatud kokkulepe, mille kohaselt saaks Yana Toom endale Ansipi koha eurovolinikuna.

«Ei vasta tõele, vabandust, mulle ei meeldi sellest rääkida, aga mul ei ole kõrgharidust, mul on neli kursust Tartu filli (filoloogiat-toim), ei ole võimalik, et üks inimene, kellel on neli kursust Tartu vene filli, saaks eurovolinikuks,» eitas Toom kuulujutte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles