Keskerakond otsustas: usalduse kaotanud inimesed arvatakse erakonnast välja (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisnimekirja loomine tehti teatavaks Tallinnas Hiltoni hotellis antud pressikonverentsil, millel osalesid Olga Ivanova (vasakult), Edgar Savisaar, Urmas Sõõrumaa ja Jüri Mõis.
Ühisnimekirja loomine tehti teatavaks Tallinnas Hiltoni hotellis antud pressikonverentsil, millel osalesid Olga Ivanova (vasakult), Edgar Savisaar, Urmas Sõõrumaa ja Jüri Mõis. Foto: Kristjan Teedema

Keskerakonna volikogu võttis täna vastu avalduse, milles öeldakse, et erakonna vastu kandideerivad inimesed ei saa jätkata Keskerakonnas. 

«Keskerakonna volikogu seisukoht ning ettepanek meie piirkondadele ja juhatusele on, et edasi liikumiseks, oma programmi täitmiseks ja valijate ning erakonnakaaslaste usalduse hoidmiseks ei saa teised erakonna vastu kandideerivad inimesed jätkata Keskerakonnas. Erakonnal tuleb võtta vastu raske, kuid õiglane otsus nende inimeste väljaarvamiseks,» seisab erakonna volikogu avalduses.

Avalduses seisab, et kuigi Edgar Savisaar ise on olnud alati väga resoluutne valimisliitude ja erakonna vastu kandideerijate osas ning sellist teguviisi jõuliselt kritiseerinud, austatakse Edgar Savisaare kui asutajaliikme teeneid Eesti riigi ja erakonna ülesehitamisel ning tema jätkamine Keskerakonnas on mõistetav.

Endine skandaalsesse kolme õe leeri (toim - Ivanova, Loone, Toom) kuulunud Yana Toom ütles Keskerakonna volikogu otsust kommenteerides, et see otsus sai tehtud raske südamega.

«Aga tegelikult siis, kui ma ise arvasin, et lähen teise nimekirjaga, siis tekkis tunne, et tuleb teha otsus, kus ma siis ikkagi olen. See väljend, mille kunagi lasi käibele Kadri Simson, et ma ei kandideeri Savisaare vastu, vaid tema kõrval – see on muidugi selline osav sõnade kokkupanemine, aga kõik saavad ju aru, mis toimub,» rääkis Toom.

«Kui nad tulevad meie telkide juurde ja räägivad, et oleme ka Keskerakonnast, vali meid ja pärast teeme koalitsiooni, siis see ei vasta ju tõele. Valijale peab olema selge, kes on kes,» leidis Toom.

Kommentaariks tõsiasjale, et enda nimekirjaga kandideeriv Edgar Savisaar jätkab Keskerakonna ridades ütles Toom, et ükski erakond ei hakkagi välja arvama oma asutajaliikmeid.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas kommenteeris, et nõustub erakonna vastu kandideerijate väljaarvamisega erakonnast. «Sisuliselt on need inimesed ennast ise väljapoole erakonda asetanud. Vajalik on selgus – kas kandideerid Keskerakonna nimekirjas või Keskerakonna vastu,» ütles Ratas.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles