Savisaar kõrvutab Yana Toomi kodakondsuse juhtumit Saakašvili omaga (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel 2016. aastal olid Yana Toomi ja Edgar Savisaare suhted väga head.
Veel 2016. aastal olid Yana Toomi ja Edgar Savisaare suhted väga head. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Keskerakonna endine liider Edgar Savisaar võrdleb enda sotsiaalmeediapostituses Yana Toomile kodakondsuse andmist endise Gruusia ja Ukraina poliitiku Mikheil Saakašvili omaga.

«Lugesin Yana Toomi postitust, kus ta väitis, et ta lahkus «Kolme õe» ridadest, kuna tajus perspektiivi näha fraktsioonikaaslaste hulgas Jüri Mõisa,» kirjutab Savisaar Facebookis. «Mulle meenus üks lugu Ukrainast. Porošenko andis Saakašvilile kodakondsuse ja ka võttis temalt selle.»

«Minus tekitas see mitmesuguseid mõtteid. Omaaegse majandusministrina initsieerisin ma Yana Toomile erakordsete teenete eest kodakondsuse andmise,» märkis Savisaar enda postituses.

Tallinnas sündinud Toom sai 2006. aastal Savisaare ettepanekul Eesti kodakondsuse – ja seda eriliste teenete eest. Enne seda oli Toomil Venemaa kodakondsus.

Algselt Olga Ivanovat, Oudekki Loonet ja Yana Toomi koondanud «Kolme õe» grupist on nii Loone kui ka Toom praeguseks lahkunud. Kui Loone ja Toom kandideerivad kohalike omavalitsuste valimisel Keskerakonna ridades, siis Ivanova liitus Savisaare nimekirjaga ning läheb valimistele koos Urmas Sõõrumaa ja Jüri Mõisa juhitud valimisliiduga Tegus Tallinn.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles