Mart Luik lahkus Sõõrumaa ja Mõisa valimisliidust: Savisaarega ühinemine oli minu punane joon (7)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Luik.
Mart Luik. Foto: Sander Ilvest

Jüri Mõisa ja Urmas Sõõrumaa valimisliidu Tegus Tallinn kampaaniajuht Mart Luik lahkus ametist pärast seda, kui ärimehed otsustasid ühineda Edgar Savisaare valimisliiduga.

Luik ütles Postimehele, et see ei tulnud Sõõrumaale ja Mõisale üllatusena. «See sai juba mõnda aega tagasi Urmas Sõõrumaale ja Jüri Mõisale teada antud, et minu jaoks on punane joon Edgar Savisaarega n-ö ühte valimisnimekirja minek. Mina tulin siia teadmisega, et me hakkame tooma Tallinna linna juhtimisse uut poliitikasse, aga Savisaar minu jaoks isiklikult seda ei esinda ühestki otsast,» rääkis ta.

Luik nentis, et samas ei suuda ta Savisaarega häältesaagiga võistelda. «Kui nad arvestavad seda, kui palju neil võita on, siis ilmselt minu tagasiastumine on oluliselt väiksem tagasilöök kui võib-olla nende arvates see võit,» lausus ta.

Algselt Luige sõnul plaani Savisaare valimisliiduga ühineda ei olnud. Mõtteviis oli küll selline, et kedagi ei välistata ja alles möödunud nädalal peeti läbirääkimisi Vaba Tallinna Kodaniku valimisliiduga. «Ei olnud selget nägemust, et see lõppeb Savisaarega liitumisega.»

Seda, mida Luik edasi teeb ja kas ta ka kohalikel valimistel sellegipoolest kandideerib, ta öelda ei osanud.

Jüri Mõis ütles täna pärast Lasnamäel Savisaare valimisliidu staabis toimunud kohtumist, et talle jäi mulje, et ühine valimisliit Olga Ivanova ja Edgar Savisaarega tuleb.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles