Galerii ja Video: ministrite kandideerimise küsimus tekitas peaministrite vahel lahkarvamusi (3)

Siim Kams
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Küsimus: «Kas ministrid peaksid kandideerima kohalike omavalitsuste valimistel?» jagas Eesti peaministrite arvamused kolme leeri.

Fotoaparaatide plõksumise ning saksofoni meloodia saatel saabusid ükshaaval Stenbocki maja hoovi kuus endist peaministrit ning ka praegune peaminister. Üksteise vahelt läbi trügides ning ettevaatlikult kaamerate vahelt läbi lipsates üritasid kõik ajakirjanikud oma küsimustele vastuseid saada.

Küsimuse: «Kas ministrid peaksid kandideerima kohalike omavalitsuste valimistel?» vastustest kujunes kolm rühma: poolt, vastu ning neutraalsed. Juhan Parts, Jüri Ratas ja Siim Kallas pooldasid ministrite kandideerimist kohalike omavalitsuste valimistel. «Kindlasti, miks mitte? See on laialt levinud tava,» vastas küsimusele Kallas.

Ministrite kandideerimise vastu olid Mart Laar ning Andres Tarand, kellest viimane vastas: «Mitte mingil juhul ei tohiks, see on ju avalik lollimäng.» Mart Laar nimetas ministrite kandideerimist valijate petmiseks.

Taavi Rõivas ja Tiit Vähi otseselt ei pooldanud, ega olnud otseselt vastu ministrite kandideerimisele. Enda sõnul on Tiit Vähi poliitikast võõrandunud ning teema talle huvi ei pakkunud. Taavi Rõivas kandideerimise vastu ei olnud ning rõhutas, et iga kodanik peab tegema oma valiku.

Peaministrid kogunesid täna lõunal Stenbocki majja fotoseina avamise puhul. Fotoseinal on kujutatud 27 Eesti peaministrit alates Konstantin Pätsist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles