Tallinnas esitas esimesena kandideerimisteatise valimisliit Metroolinn

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Krištafovitš.
Jevgeni Krištafovitš. Foto: Jaanus Lensment

Valimisliit Metroolinn esitas neljapäeval esimesena Tallinnas oma dokumendid registreerimiseks 15. oktoobril peetavatele kohaliku omavalitsuse volikogu valimistele.

«Metroolinn esitas teatise ja oma seltsingu lepingu Tallinna valimiskomisjonile,» ütles valimiskomisjoni esindaja neljapäeval BNSile.

Valimiskorra kohaselt peab erakond või valimisnimekiri esitama enne kandidaatide registreerimiseks esitamist valla või linna valimiskomisjonile teatise, milles tuuakse ära erakonna volitatud esindajate nimed, isikukoodid, aadressid ja sidevahendite numbrid. Teatise kirjutab alla erakonda esindama õigustatud isik.

Valimisliidu Metroolinn moodustajateks on endine Vabaerakonna liige, jurist Jevgeni Krištafovitš ja tarkvaraarendaja ning kaitseliitlane Andrei Sosnin.

Kištafovitši sõnul soovivad tema juhitud valimisliidus hetkel kandideerida 20 inimest ning programmi eesmärgiks on kiirtrammi-poolmetroo ehitamine Tallinnas, linnaosavalitsuste kaotamine ja soodsa hambaraviteenuse võimaldamine linnaelanikele.

«Valimisliidu tuumiku moodustavad noored inimesed vanuses 20-40 eluaastat, nimekirjas on vaheldumisi eesti ja vene emakeelega kandidaadid. Meie meeskonna eesmärk on pakkuda nendel valimistel Keskerakonnale alternatiivi, sest iga kord kui tallinlane hääletab putinimeelse jõu poolt, sureb kuskil üks suitsupääsuke,» sõnas Krištafovitš pressiteate vahendusel.

Valimisliidu Metroolinn programmi aluseks on 2009. aastal Eesti Tuleviku-Uuringute Instituudi poolt Tallinna visioonikonverentsil pakutud liikluskoormust vähendavate lahendite visioon, mis näeb ette kiirtrammi-poolmetroo ehitamist.

Valimisliidu registreerimiseks on valimiskomisjonil aega kolm tööpäeva. Pärast seda on võimalik esitada kandidaatide nimekirju.

Kandidaatide registreerimiseks esitamine algas 16. augustil ning see kestab 5. septembri õhtuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles