Fotod: EKRE läheb valimistele loosungiga «Anname tuld!» (10)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) teatas täna, et läheb oktoobris toimuvatele kohalikele valimistele loosungiga «Anname tuld!».

EKRE esimehe Mart Helme sõnul lubab erakond valimistel tuld anda korruptantide, bürokraatide ja kõigi jaburuste pihta, mida Eestis «trotskistliku neoliberaalse demokraatia sildi all püütakse ellu viia». Samuti tahetakse tema sõnul tuld anda rahvuste hävitamise, pagulaste maksumaksja kulul majutamise ja homopropaganda pihta.

Tallinnas on Helme hinnangul tänavuste valimiste põhiküsimus see, kas Keskerakond õnnestub võimult kukutada. Keskerakonna eksjuhist, oma valimisliitu loovast Edgar Savisaarest ei tohiks tema hinnangul valimiste peateemat kujundada.

EKRE Tallinna linnapea kandidaadi Martin Helme sõnul on erakonna strateegiline eesmärk kohalikel valimistel nii Tallinnas kui ka mujal Eestis muuta EKRE poliitiliseks jõuks, kellest ei saa üle ega ümber ehk kelleta ei saa linnavalitsust moodustada. Tallinnas soovib erakond tema sõnul saavutada kolmanda tulemuse.

Tema hinnangul on Tallinnas Keskerakonna ainuvõim lõpetatav, kuid selleks peavad teised jõud tegema koostööd. Seetõttu ei välista EKRE tema sõnul koostööd kellegagi. «Meil ei ole mõtet välistada koostööd isegi mitte Keskerakonnaga, hoolimata sellest, et me ütleme, et me tahame neid võimult välja vahetada, sest see on iseenesestmõistetav: kui me ütleme, et Keskerakond tuleb opositsiooni saata, siis me ju ei hakka nendega pärast koos linnavalitsust tegema,» ütles Helme.

Oma Tallinna valimisprogrammis lubab EKRE lõpetada korruptsiooni, raiskamise, hangete omadele mängimise ja äraostetava mõtteviisi; keelata kvoodiimmigrantide paigutamise linna elupindadele; panna Tallinna sadamate vahel käima meretrammi; rajada mere äärde promenaadid; ehitada koos erasektoriga Põhjamaade suurima ja moodsaima meelelahutuspargi; muuta linna lasteaiad eestikeelseks ning viia ka venekeelsed koolid järk-järgult üle eestikeelsele õppele. Samuti lubab EKRE lõpetada munitsipaalbürokraatia ning hoida ajupesu koolidest ja lasteaedadest eemal.

Valimisprogrammis lubab EKRE tõsta omaste hooldamise toetust, parandada taastusravi kättesaadavust ja kindlustada erivajadustega lastele personaalse õppe, suurendada sünni- ja ranitsatoetust, korraldada igal aastaajal tänavapuhastust, sealhulgas võtta linna kanda lumekoristuse kõnniteedelt eramajade aedade taga, lõpetada liiklusummikud ja muu hulgas vähendada tasulise parkimise ala ja hinda. Lisaks lubab erakond tänavatele tuua rohkem politseipatrulle.

Põhja-Tallinnas kandideerib EKRE esinumbrina Mare Liiger, Nõmmel Wesse Allik, Pirital Kairet Remmak-Grassmann, Lasnamäel Kersti Kracht, Kristiines Urmas Reitelmann, Kesklinnas Helle-Monika Helme, Haaberstis Urmas Espenberg ja Mustamäel Martin Helme.

Üle Eesti lubab EKRE oma nimekirja välja panna igas teises omavalitsuses.

Kohalikud valimised toimuvad 15. oktoobril.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles