Korb: Savisaar on loobumas Keskerakonna toetamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb.
Mihhail Korb. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles, et kuigi erakond on alati endist esimeest Edgar Savisaart toetanud, tundub praegu, et Savisaar on oma koduerakonna toetamisest loobumas.

«Erakond on alati endist esimeest toetanud ning püüdnud leida parimaid lahendusi,» ütles Korb pressiesindaja vahendusel BNSile. «Paraku tundub aga Edgar Savisaar loobuvat koduerakonna toetamisest.»

Savisaar kinnitas Õhtulehele antud usutluses, et teeb kohalikeks valimisteks enda nimekirja ja selles kandideerib ka riigikogu liige Olga Ivanova, samas ei välistanud Savisaar koostööd Keskerakonnaga. «Meie ei lähe Keskerakonna vastu. Meie läheme Keskerakonda aitama, et Keskerakond säilitaks seda poliitikat, mis tal on kogu aeg olnud,» sõnas ta.

Korb sõnas, et ükski valimisliit ei suuda valijatele rohkem Keskerakonda pakkuda kui Eesti vanim erakond ise, millel on tugev programm ja meeskond. Tema sõnul on Savisaare soov luua valimisliitu arusaamatu, sest ka Savisaar ise on korduvalt rõhutanud, et valijate ees saavad lubadusi täita ja vastutust kanda eelkõige erakonnad.

«Tallinnas on Keskerakond suutnud teha tasuta ühistranspordi, toetada eakaid ja noori ning linna igakülgselt arendada just seetõttu, et erakond on olnud tugev ja ühtne oma eesmärkide täitmisel. Elu on näidanud, et valimisliitude püsivus ning koostöö kaob väga kiirelt,» rääkis Korb. Tema arvates ei aita valimisliit paraku kaasa Keskerakonna valijate esindamisele või seni tehtu hoidmisele.

Korbi sõnul on erakond korduvalt rõhutanud, et Savisaar on oodatud Keskerakonna nimekirja ning talle on tagatud väärikas koht üldnimekirja esinumbrina, mille eesotsas on Savisaar olnud ka viimased kohalikud valimised. «Piirkonna esinumbrite roll on juhtida kogu valimisvankrit ja Tallinna nõukogu on kinnitanud kõikjal linnaosades inimesed, kes saavad oma ülesannetega suurepäraselt hakkama,» lausus peasekretär.

Ta lisas, et piirkonna esinumbri koht Edgar Savisaarele tuli kevadel kõne alla ning sellist võimalust Savisaarele ka pakuti, kuid kahjuks ei andnud endine esimees vaatamata lubadustele erakonnale kordki teada oma soovidest. Seetõttu pole tema sõnul enam õige ka vihjata või nõuda piirkonna esinumbrite vahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles