Kõlvart kutsus avalikus kirjas erakonnakaaslasi intriige lõpetama (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna aseesimees Mihhail Kõlvart saatis erakonnakaaslastele avaliku kirja, milles kutsus parteisiseseid intriige lõpetama.

Kõlvarti sõnul on Keskerakonna siseelu kahe viimase nädala jooksul olnud kõikide meediakanalite peamiseks arutelude teemaks. «Vasturääkivused ja konfliktid on alati pälvinud ühiskonna tähelepanu ja seda on meil olnud rohkem kui vaja,» kirjutas ta.

«Paraku on häbi lugeda mõningaid arvamusi ja vastastikuseid meelitusi meedias. Käes on aeg määrata kõigil selgelt oma edasised sammud ja lõpetada intriigid. Vaja on liikuda ühiste jõududega edasi, mitte kõigutada paati,» jätkas Kõlvart. 

Suures poliitilises organisatsioonis on Kõlvarti sõnul alati koht erinevate arvamuste jaoks ning konstruktiivsed debatid vaid soodustavad organisatsiooni arengut. «Oleme tõestanud, et suudame jõuda omavahel kokkulepeteni ning arutelude käigus tugevdada erakonda. Yana Toom mitte ainult ei kinnitanud, et ta jääb ja toetab erakonna ühist nimekirja, vaid tegi ka konkreetseid ettepanekuid partei valimisprogrammi ja töökorda. Need on juba ka kinnitatud erakonna juhatuse poolt,» märkis Kõlvart.

«Samas ei saa debatid jätkuda igavesti ja kõigel on oma mõistlik ajapiir. Inimesed on väsinud ebakindlusest. Inimeste jaoks pole olulisim see, mis numbri ja sildi alt keegi kandideerib, vaid see, mida saame reaalselt nende jaoks teha,» kirjutas Keskerakonna aseesimees.

«Viimase nelja valimisperioodi jooksul oleme Tallinnas saavutanud enamiku valijate usalduse, mis on võimaldanud kaitsta pealinlaste huve vastavalt Keskerakonna põhimõtetele ja programmile. See on kajastunud suurte ja julgete projektide realiseerumisel, nagu tasuta ühistransport, munitsipaalelamute ehitamine, laste tasuta toitlustamine kõigis munitsipaalharidusasutustes ja paljus muus.»

Hiljuti andis Edgar Savisaar mõista, et ei toeta Keskerakonda eelolevatel valimistel ning koostab oma nimekirja.

«Me kõik mäletame Edgar Savisaare rolli Eesti iseseisvumise taastamisel ning teame, et mitmeid aastaid on ta rakendanud oma jõudu Tallinna arendamisel. Vaatamata kõigele jääb ta üheks Keskerakonna sümboliks ja meie erakonna liikmeks,» ütles Kõlvart. «Me ei saa aga panna valijate huve sõltuvusse ühe inimese otsusest. Meil tuleb liikuda edasi, sest ainult suur ja tugev organisatsioon on võimeline reaalselt ellu viima oma ideid, mitte loopima ainult tühje loosungeid,» rõhutas ta.

«Keskerakonnal tuleb oktoobris valimised võita, et mitte tunda häbi inimeste ees, kes meisse usuvad. Me teeme kõik endast oleneva, sest meie töötame kui teised lubavad,» kirjutas Kõlvart.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles