Vabaerakondlased arutlesid vabakonservatismi üle (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Kristjan Teedema

Eile õhtul Viljandimaal Sammulis kogunenud Vabaerakonna esinduskogu liikmed arutasid üheskoos mõiste «vabakonservatism» täpsema sisu üle ja leppisid kokku, millised on erakonna uue programmi peamised sõnumid.

«Meie jaoks algab ühiskond vabast kodanikust, kes vastutab oma tegude eest,» ütles Vabaerakonna esimees Artur Talvik pressiteate vahendusel. «Seejärel tuleb perekond ja siis juba kogukond – küla, asumiselts, linnakvartal jne, kes otsustab oma kohalikke asju ise, see teebki kokku kodanike ühiskonna,» sõnas ta.

«Vabakonservatism on mõistlike inimeste ilmavaade,» lisas tema erakonnakaaslane Andres Ammas. «Sellised inimesed hoiavad ikka jalad maas, aga on varmad haarama uute lahenduste järele, mis meie eluolu parandavad. Nii luuaksegi sild avatuse ja oma juurte vahel,» leidis ta.

Erakonna esinduskogu esimees Jaanus Ojangu lisas omakorda, et vabakonservatism võib tema hinnangul tänase eri poolustele jagunenud Eesti ühiskonna taas kokku tuua.

Täna valib Vabaerakonna esinduskogu omale uue eestseisuse. Vabaerakonna esinduskogu juhib erakonna tegevust üldkoosolekute vahelisel ajal ja sinna kuuluvad piirkondade ja toimkondade esindajad, Riigikogu saadikud ja erakonna juhatuse liikmed.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles