Pevkur: Savisaar esinumbrina oleks avalikkuse õiglustundele näkku sülitamine (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esimees Hanno Pevkur.
Reformierakonna esimees Hanno Pevkur. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur peab Keskerakonna plaani seada üldnimekirja esinumbriks Edgar Savisaar tõestuseks sellest, et valitsuse juhtpartei ei ole lubadustest hoolimata muutunud.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles täna, et erakonna juhatus arutas läinud nädalal oma laiendatud koosolekul Edgar Savisaarele valimistel üldnimekirjas esinumbri koha pakkumist ja leidis üksmeelselt, et see oleks hea mõte.

Opositsioonilise Reformierakonna esimees Hanno Pevkur teatas seepeale sotsiaalmeedias, et keskerakondlaste samm näitab tema arvates ennekõike Jüri Ratase nõrkust ja väljapressijate alistumist. 

«Kas Eestis leidub inimest, kes ka päriselt usub, et Savisaar on täna Keskerakonna parim kandidaat? Kuidas saab erakonna esinumber olla mees, kes on tõsiste korruptsioonisüüdistustega kohtu all? See on avalikkuse õiglustundele näkku sülitamine ja tõestus, et Keskerakonnas ei ole midagi muutunud,» kirjutas Pevkur.

Arvamust avaldas ka IRL

Kriitiline on ka Keskerakonna koalitsioonipartneri, Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna linnapea kandidaat Raivo Aeg. Tema hinnangul näitab Keskerakonna plaan kolme asja.

«Esiteks, Keskerakond tantsib jätkuvalt ümber eksesimehe hoolimata tõsistest korruptsioonisüüdistustest tema vastu ja käimasolevast kohtuprotsessist, kus planeeritav esinumber on peategelane. Teiseks, nad ei võta praegust linnapeakandidaat Taavi Aasa tõsiselt ning soovivad tema käpikuna jätkamist. Kolmandaks, Keskerakonnal on hirm kaotada hääli hoolimata sellest, et Savisaar on Eesti poliitika eilne päev.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles