«Kolm õde» registreerisid otsustava pressikonverentsi päeval MTÜ (7)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlased Mihhail Kõlvart, Kadri Simson, Yana Toom, Oudekki Loone ja Olga Ivanova pressikonverentsil.
Keskerakondlased Mihhail Kõlvart, Kadri Simson, Yana Toom, Oudekki Loone ja Olga Ivanova pressikonverentsil. Foto: Liis Treimann

7. juulil ehk samal päeval, kui eurosaadik Yana Toom teatas, et loobub Keskerakonnast eraldi nimekirja loomisest, asutati MTÜ LIST, mille juhatusse kuuluvad lisaks Toomile ka riigikogu liikmed Olga Ivanova ja Oudekki Loone.

Äriregistris on Tallinna ühele aadressile registreeritud MTÜ LIST tegevusaladena märgitud «piirkondlikku/kohalikku elu edendavad ja toetavad ühendused ja fondid».

LISTi (inglise keeles tähendab list nimekirja – toim.) põhikirjas märgitakse muu hulgas, et tegemist on vabatahtlikkuse alusel ühinenud isikute iseseisva kasumit mitte taotleva organisatsiooniga, mis tegutseb avalikes huvides.

Põhikirja kohaselt on LISTi eesmärgiks Eesti Vabariigi elanike huvide esindamine ja kaitsmine. Selle saavutamiseks on kavas esitada ühispöördumisi ja viia läbi küsitlusi, korraldada üritusi ja konverentse ning osaleda valimistel.

Olga Ivanova ütles ERRi venekeelsele portaalile, et LISTi registreerimise ning pressikonverentsi kuupäeva kokkulangemine on kõigest juhus, sest vajalikud dokumendid esitati veel nädal enne ootamatut pööret.

«Yana Toomi otsuse valguses on vajadus MTÜ järele ära langenud. Arvan, et nüüd me sulgeme selle,» lisas Ivanova.

Yana Toom teatas reedel, 7. juulil pressikonverentsil, et otsustas viimasel hetkel ümber ega lähe eraldi nimekirjaga kohalike volikogude valimistele. Tema kaaslased «kolme õe» leeris, Oudekki Loone ja Olga Ivanova ütlesid samal pressikonverentsil, et veel mõtlevad.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles