«Olukorrast riigis»: IRLi kampaania võib tekitada pingeid valitsuses (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas, Helir-Valdor Seeder, Jevgeni Ossinovski
Jüri Ratas, Helir-Valdor Seeder, Jevgeni Ossinovski Foto: Georg Kõrre

Ajakirjanik Andrus Karnau ütles Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et IRLi jõuline korruptsioonivastane valimiskampaania võib tekitada pingeid valitsusliidus ja tuua isegi kaasa selle lagunemise, vahendas ERRi uudisteportaal.

Karnau tõi saates välja, et IRL kordab oma eelmiste kohalike valimiste kampaaniat, kus samuti keskenduti korruptsiooni vastasele võitlusele ning tema sõnul toob see ilmselt kaasa ka vastuolud valitsuskoalitsioonis.

Karnau meenutas, et kui Raivo Aeg oli kapo peadirektor, pühendas kapo aastaraamat praegusele Tallinna abilinnapeale, Keskerakonna aseesimehele Mihhail Kõlvartile peatüki ja viitas seal Kõlvarti kahtlastele tegudele.

«Kui ma mõtlen selle peale, kuidas see persoonide vaheline konflikt kui ka korruptsiooni konflikt võimendub Toompea koalitsioonis, siis ma midagi head seal küll ei näe,» ütles Karnau.

«Analüütikud on enamasti öelnud, et tõenäoliselt võib see valitsus laguneda juhul kui IRL ei saa Tallinnas üle valimiskünnise, aga kui näha konflikti korruptsiooni- ja ka rahvusteemal, siis võib see valitsuse lagunemine hoopis sel pinnal teoks saada. Paratamatu on see, et kui all-linnas lähevad väljaütlemised väga teravaks, siis see avaldab mõju ka üleval linnas,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles