Martin Helme: EKRE lisatoetus ei seondu presidendivalimistega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Marko Saarm / Sakala

Opositsioonilise Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Martin Helme ütles kommentaariks laupäevasele Delfi artiklile «Salakokkulepe Keskerakonnaga tõi  EKRE-le 100 000 eurot presidendivalimiste lubaduste lunastamiseks», et antud summal ei ole presidendivalimistega mingit seost.

«Vastupidiselt Delfi väitele ei ole toetuste eraldamisel ja presidendivalimistel mingit seost,» teatas Helme pressiteate vahendusel. «Presidendivalimiste ajal ei olnud Keskerakond valitsuses ega saanud ka midagi lubada. Kui Keskerakond sai mullu novembris valitsusse, lubasid nad esialgu opositsioonile heldemalt raha erinevate regionaalsete projektide toetamiseks, kui seda oli teinud Reformierakonna varasem valitsus.»

«Eelmise aasta regionaalsete toetuste eraldamine langes kokku valitsuse vahetumisega,» selgitas Helme. «Keskerakond lubas Konservatiivsele Rahvaerakonnale ja Vabaerakonnale, et nad saavad võrdselt 500 000 eurot, mida eraldada näiteks koolide remontimiseks, kogukondade eluolu parendamiseks, koguduste abistamiseks ja nii edasi. Keskerakond pidi aga oma sõnu sööma, sest ei suutnud sotside ja IRLi ees oma lubadust kaitsta.»

«IRL ja sotsid seisid Keskerakonna opositsioonisõbralikkusele vastu. Nii leppisime keskparteiga kokku, et nad lisavad EKRE-le olulised projektid oma niinimetatud katuseraha nimekirja. See oli hea lahendus,» märkis Helme enda selgituses. «Meie jaoks oli kõige tähtsam, et omavalitsused said koolide, eluliselt vajaliku inventari või hoonete jaoks raha. Opositsioonierakonnana on sellised kokkulepped meie jaoks ainus võimalus osaleda riigieelarvelise raha jagamisel.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles