Vabaerakond praegu Ratase valitsusse ei soovi (3)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Artur Talvik.
Vabaerakonna esimees Artur Talvik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neljapäeval erakorraliselt kogunenud Vabaerakonna juhatus nentis, et oleks valmis koostööks Keskerakonnaga vaid juhul, kui venemeelsusest lõplikult loobutakse.

Peaminister Jüri Ratas palus Artur Talvikul teatada reedeks kuidas Vabaerakond suhtub valitsuskoostöösse Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ja IRLiga.

Loe lähemalt siit: Ratas uuris koostöö võimalikkust Vabaerakonnaga

«Iseseisvale Eesti riigile on alandav, kui üksikud Kremli ööbikud dikteerivad valitsuse ja peaministri käitumist. Peaminister Ratas küsis ja meie vastame: enne kui me üldse läbirääkimiste laua taha asuks, tahame olla kindlad, et koalitsiooni ei kuulu kremlimeelsed tegelased, peaministrierakonna koostööprotokoll Ühtse Venemaaga on tühistatud ning võitlus korruptsiooniga on peaministri prioriteet,» ütles Vabaerakonna esimees Artur Talvik.

 «Kui eeltingimused on täidetud, siis oleme vajadusel valmis osalema uue valitsuse loomises, kus Vabaerakond saab oma ideid ellu viia,» sõnas Talvik.

«Vabaerakond töötab selle nimel, et likvideerida selle ja eelmise valitsuse loodud maksusegadusi, tühistada haldusreformi totrused, vähendada korruptsiooni ja bürokraatiat, ning Vabaerakond hoiab silma peab Rail Balticu lepingu täitmisel,» rõhutas erakonna esimees.

Talvik lisas, et kui praegune valitsus ei suuda kremlimeelsete sõltuvusest vabaneda, vajab Eesti erakorralisi Riigikogu valimisi, et tagada valitsuse sõltumatus ja töövõime.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles