Edgar Savisaar teatas, et kandideerib kohalikel valimistel

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas kohtuprotsess Edgar Savisaare üle.
Algas kohtuprotsess Edgar Savisaare üle. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud ja kohtu all olev Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar teatas sotsiaalmeedias, et kui Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi ekspertkomisjon on ta piisavalt terveks tunnistanud, et kohtus käia, siis võib ta kandideerida ka sügisestel kohalike volikogude valimistel.

«Hiljuti rõõmustasin, et kolmest patoloogist ja ühest kardioloogist koosnev komisjon on mind piisavalt terveks tunnistanud. See on hea! Kui ma võin minna kohtusse ennast kaitsma, siis võin minna ka kohalikele valimistele oma mandaati uuendama. Need on mul 20ndad valimised, kui kokku arvata kohalikud, riigikogu, Euroopa Parlamendi, NSV Liidu Rahvasaadikute Kongressi ja Eesti Kongressi valimised,» kirjutas Savisaar.

Savisaar teatas, et on õnnelik inimene, sest tema töö on olnud tema hobi. «Kui edukalt olen seda tööd teinud, seda otsustavad valijad. Tundub, et olen siiski eksami positiivselt sooritanud! Kõige rohkem vajangi ma täna positiivseid emotsioone. Kui keegi oskab anda retsepti, kuidas uus jalg alla hakkaks kasvama, võtaksin selle kohe vastu,» kirjutas ta.

Savisaar nentis, et vahepeal sattus ta uuesti haiglasse. «Seda juhtub ikka, kui iga päev kohtus peab käima. Saab näha, kuidas see minu tervist edaspidi hakkab mõjutama,» märkis ta.

Valimisi on tema hinnangul aga vaja. Liiga palju on Savisaare sõnul segadusi nii ühes kui ka teises majandussektori valdkonnas. Näitena tõi ta esile prügiveoteenuste hinnad, mis on märgatavalt kasvanud, mõnes Lasnamäe piirkonnas 1,5-2 korda, Narvas isegi kolm korda. «Ka seal on võimul Keskerakond. Valimised puhuvad õhu selgemaks ja see kulub meile kõigile ära,» lisas ta ega täpsustanud, kas ta kavatseb kandideerida Keskerakonna nimekirjas.

Keskerakonna värske peasekretär ja endine riigihalduse minister Mihhail Korb teatas pressiteate vahendusel, et Edgar Savisaar on oodatud kandideerima Keskerakonna nimekirjas.

«Edgar Savisaare kandideerimine erakonna nimekirjas on tervitatav samm ja kinnitame, et Keskerakonnas on Edgar Savisaarele väärikas koht valimisnimekirjas,» ütles Korb. Peasekretär lisas, et Keskerakonna Lasnamäe piirkond on Savisaare võimaliku kandideerimise sooviga arvestanud, kuid kindlasti sõltub valimisringkond ka Savisaare enda eelistustest.

Tallinnas opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna linnapeakandidaat Rainer Vakra leidis aga, et Savisaare kandideerimine Keskerakonna nimekirjas oleks puhas kättemaksuaktsioon ja jõu näitamine partei tänastele juhtidele.

Tema hinnangul suudaks Savisaar koondada volikogus hulga venekeelseid saadikuid ehk ehitada enda fraktsiooni, mis näiteks kaalukeelena saaks alustada väljapressimist. «Ja see oleks pealinna arengu seisukohalt kohutav ja Keskerakonna jaoks hukatuslik tee Tallinnas. Seega, pealinn lausa januneb värskete ideede ja uute inimeste järele,» ütles ta.

Kohalikud valimised toimuvad 15. oktoobril. Kandidaatide registreerimiseks esitamine algab augusti keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles