Rummo napsab Ergmalt eakaima saadiku tiitli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul-Eerik Rummo
Paul-Eerik Rummo Foto: Liis Treimann

Kui alles esmaspäeval luges eakaima saadikuna kõigi riigikogu liikmete nimel ametivande ette Ene Ergma, siis tõenäoliselt juba homsest on parlamendi kõige varem sündinud liige hoopis Paul-Eerik Rummo.

Rummo pääseb riigikokku Lääne-Viru maavanemaks jääda lubanud Einar Vallbaumi asendusliikmena.

Vallbaumil tekkis ametlik õigus teatada oma loobumisest alles täna, sest Hanno Pevkuri, kelle asendusliikmena maavanem riigikokku pääseks, volitused riigikogu liikmena lõppesid alles eile südaööl. Seega saaks Rummo volitused alata kõige varem homme südaööst.

Reformierakonda kuuluv Rummo on 69-, Isamaa ja Res Publica Liitu esindav Ergma aga 67-aastane.

Neile järgneb 66-aastane Vladimir Velman Keskerakonnast. Keskerakondlased Heimar Lenk ja Enn Eesmaa ning sotsiaaldemokraat Jaak Allik on kõik 65-aastased.

Riigikogu noorim liige on 25-aastane sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski. Nooremad kui 30 aastat on veel reformierakondlased Kalle Palling (26) ja Lauri Luik (29) ning keskerakondlane Priit Toobal (28).

Eelmise riigikogu vanim liige oli 73-aastane Keskerakonnast lahkunud parteitu Jaan Kundla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles