Motosportlane Anastassia Kovalenko liitus sotsidega (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringrajasõitja Anastassia Kovalenko.
Ringrajasõitja Anastassia Kovalenko. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Motosportlane Anastassia Kovalenko astus Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) ja kandideerib kohalikel valimistel Tallinnas.

«Juristina vähemusaktsionäride õiguste eest seistes või sportlasena starti minnes olen enda jaoks selgelt lahti mõtestanud, kui oluline on reeglitest kinnipidamine ja ausa mängu põhimõtete järgimine nii äris, spordis kui ühiskonnas tervikuna,» selgitas Anastasssia Kovalenko oma otsuse tagamaid SDE edastatud pressiteates.

Kovalenkol on kaks magistrikraadi, üks õigussteaduses ja teine ärijuhtimises.

Enda sõnul võtab ta poliitikasse minekut ja oktoobrikuistel kohalike omavalitsuste valimistel kandideerimist täie tõsidusega.

«Ma annan endast alati sada protsenti – olgu see siis ringrajal, akadeemilises maailmas või juristiametis. Tänasest tahan sama pühendunult tegutseda ka poliitikas,» märkis Kovalenko, kelle väitel andis talle kandideerimiseks kindlust sotsiaaldemokraatidega tekkinud hea klapp ja olulistes küsimustes selgelt kattuvad seisukohad.

«Minuvanused poliitikasse väga ei tiku, kuid ühiskonnale on oluline, et arvestataks võimalikult paljude ja erinevate gruppide arvamusega. Mina esindan juba taasiseseisvunud Eestis sündinute põlvkonda,» ütless Kovalenko.

25-aastane Kovalenko on ringrajasõitja, kes on valitud kahel aastal Eesti parimaks naismotosportlaseks. Esimese naissõitjana Eesti ringrajaspordi ajaloos jõudis ta rahvusvahelisele tasemele.

Õigusteadust õppides keskendus Kovalenko äriõigusele, töötades samal ajal ka advokaadibüroos Sorainen vaidluste lahendamise meeskonnas. 2015. aastal omandas ta Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas magistrikraadi. Sel kevadel omandas ta ka ärijuhtimise magistrikraadi Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas, kus kaitses magistritöö teemal «Vähemusaktsionäride investorkaitse parendamise võimalused Eestis».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles