Kiislerist sai paariks päevaks põhiseaduskomisjoni juht

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Tairo Lutter

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu koosolekul keskkonnaministri kandidaadiks nimetatud, kuid ametlikult veel riigikokku kuuluv Siim Kiisler sai täna ajutiselt parlamendi põhiseaduskomisjoni esimeheks.

Põhiseaduskomisjoni senine esimees Ken-Marti Vaher asus eelmisel nädalal tööle Euroopa Kontrollikoja liikme Juhan Partsi kabinetiülemana, mistõttu pidi komisjon valima endale täna uue esimehe.

Postimehe andmetel seadis Kiisleri IRLile kuuluvale kohale üles tema erakonnakaaslane Mart Nutt. Samal ajal tegi oma pakkumise ka koalitsiooni kuuluv keskerakondlane Peeter Ernits, kes seadis üles opositsioonilisse Vabaerakonda kuuluva Jüri Adamsi kandidatuuri.

Kuna esimeses hääletusvoorus jagunesid hääled võrdselt – nii Kiisler kui Adams said mõlemad viis häält –, tuli korraldada teine hääletusvoor. Sealt väljus võitjana kuus häält saanud Kiisler, kes saigi selle tulemusega komisjoni esimeheks. Nelja saadiku toetuse pälvinud Adams jätkab põhiseaduskomisjoni aseesimehena.

Juba järgmisel nädalal peab põhiseaduskomisjon juhivalimist aga kordama, sest Kiislerist saab esmaspäeval keskkonnaminister. IRLi esimees Helir-Valdor Seeder ütles eile, et kokkuleppe kohaselt saab põhiseaduskomisjoni järgmiseks juhiks keskkonnaministri kohalt lahkuv ja riigikokku naasev Marko Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles