Ratas läheb Aabiga presidendi juurde neljapäeval

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Liis Treimann

Peaminister Jüri Ratas teeb homme õhtul presidendile ettepaneku vabastada Mihhail Korb ametist ja nimetada uueks riigihalduse ministriks Keskerakonna senine peasekretär Jaak Aab.

Presidendi kantselei teatel teeb president Kersti Kaljulaid valitsuse koosseisus muudatuse homme kella 17 ajal.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) valitsusdelegatsioonis toimuvad muudatused võib president praegustel andmetel kinnitada alles esmaspäeval. IRLi volikogu arutab kolme ministri väljavahetamist homme pärastlõunal.

Keskerakonna juhatus nimetas Aabi riigihalduse ministri kandidaadiks eile ühehäälselt. 23 aastat Keskerakonda kuulunud Aab on varem olnud Võhma linnapea, linnade liidu tegevjuht ja sotsiaalminister. Keskerakonna peasekretärina töötab ta eelmisest aastast.

Senine riigihaldusminister Mihhail Korb pani ameti maha üle-eelmisel nädalal pärast seda, kui Lääne Elus ilmus reportaaž tema kohtumisest sõjaveteranidega. «Mina… võib-olla ütlen eestlaste vaatevinklist ebameeldiva fraasi, mina pole NATO liikmesuse poolt,» ütles Korb Haapsalus.

Ehkki ta asus kohe loo ilmumise päeval oma avaldust siluma, väites, et ta toetab igal juhul Eesti kuulumist NATOsse, oli kahju juba tehtud. Lisaks opositsioonierakondadele kritiseerisid ministri väljaütlemist ka Keskerakonna valitsuskaaslased. Samal õhtul teatas Korb Jüri Ratase kõrval seistes, et võtab vastutuse ja astub tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles