Pildid: Keskerakond nimetas Aabi riigihalduse ministri kandidaadiks (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna juhatus nimetas täna Mihhail Korbi asemel uue riigihalduse ministri kandidaadiks erakonna senise peasekretäri Jaak Aabi.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles ajakirjanikele, et erakorraliselt kogunenud erakonna juhatus toetas Aabi kandidatuuri ühehäälselt.

Aabi ametisse nimetamise aega ei osanud Ratas praegu veel öelda, lubades Kadriorgu minna siis, kui see president Kersti Kaljulaidile sobib. «Ma loodan, et see leiab aset lähipäevadel,» ütles Ratas ning lisas, et Aabi kandidatuuriga presidendi juurde minek ei ole seotud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) plaanitavate muudatustega valitsuses. IRLi valitsusdelegatsioonis toimuvaid vangerdusi arutab homme erakonna eestseisus ja ülehomme volikogu.

Aab ütles erakonna teatel, et ei nõustunud erakonna esimehe ettepanekuga kerge südamega, sest valdkond nõuab raskeid otsuseid, palju tööd ja pühendumist, kuid on valmis ministriametiga kaasnevat vastutust kandma. «Keskerakond on alati rõhutanud tugevate omavalitsuste tähtsust. Valitsus on otsustanud anda omavalitsustele rohkem rahalisi vahendeid, otsustusõigust ja ülesandeid ning just sellest lähtun ka edasises tegevuses,» ütles ta.

Uue peasekretäri nimetamist Keskerakonna juhatus täna ei arutanud. Ratase sõnul esitab ta uue peasekretäri kandidaadi juhatusele järgmisel esmaspäeval.

23 aastat Keskerakonda kuulunud Aab on varem olnud Võhma linnapea, linnade liidu tegevjuht ja sotsiaalminister. Keskerakonna peasekretärina töötab ta eelmisest aastast.

Senine riigihaldusminister Mihhail Korb pani ameti maha üle-eelmisel nädalal pärast seda, kui Lääne Elus ilmus reportaaž tema kohtumisest sõjaveteranidega. «Mina… võib-olla ütlen eestlaste vaatevinklist ebameeldiva fraasi, mina pole NATO liikmesuse poolt,» ütles Korb Haapsalus.

Ehkki ta asus kohe loo ilmumise päeval oma avaldust siluma, väites, et ta toetab igal juhul Eesti kuulumist NATOsse, oli kahju juba tehtud. Lisaks opositsioonierakondadele kritiseerisid ministri väljaütlemist ka Keskerakonna valitsuskaaslased. Samal õhtul teatas Korb Jüri Ratase kõrval seistes, et võtab vastutuse ja astub tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles