Juku-Kalle Raid: olen riigikogu masendusliige

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Partsi asendusliikmena kolmapäevast riigikogus tööd alustav Juku-Kalle Raid otsustas parlamendi kohvikus ühe õlle võtta.
Juhan Partsi asendusliikmena kolmapäevast riigikogus tööd alustav Juku-Kalle Raid otsustas parlamendi kohvikus ühe õlle võtta. Foto: Peeter Langovits

Kolmapäeval majandusminister Juhan Partsi asemel IRLi ridades riigikokku pääsev Juku-Kalle Raid nimetab end parlamendi masendusliikmeks.

«Mina olen ju masendusliige, masendan Juhan Partsi,» ütles täna pärastlõunal riigikogu kohvikus õlut libistanud Raid Postimees.ee’le.

Ta ise põhjendas Toompeal viibimist sellega, et käis oma tulevase fraktsiooni koosolekul.

Raid ütles, et mingit erilist tunnet Toompeal viibimine temas ei tekita, pealegi on ta selles hoones juba mitu korda käinud.

«Elumuutus tuleb, aga see pole mitte minu, vaid riigikogu elu muutus,» lubas ta.

Raid väitis siiski, et kavatseb Toompeal omal värvikal kombel tõsist asja ajama hakata. «Ega ma Riisalu ole,» soovis ta vahe sissetegemist tuntud keskerakondlasega.

Raid tõdes ka, et ei tema ise ega ükski tuttav uskunud, et ta riigikokku pääseb. «Et ma siia kogemata sattusin, kavatsen selle aja maksimaalselt ära kasutada.»

«Üks asi, mis ma kindlasti teen, on see, et koostöös Eesti kultuurikojaga moodustan parlamendivälise kultuurikomisjoni, millega ma kavatsen kindlasti survestada parlamendi ja ministeeriumi kultuuripoliitikat.»

Teiseks lubas Raid teha koostööd roheliste ja nende ridades riigikokku kandideerinud vabatmeestega.

«Ma olen alati avalikult teatanud, et mul on väga kahju, et rohelised riigikokku ei saanud. Olen ise kirjutanud alla roheliste algatatud poliitilise elurikkuse manifestile,» rääkis ta.

«Ma tahaksin väga, et vabatmeeste idee ja roheliste ideed ei sureks 4 aasta jooksul välja. Seal on väga palju mõistlikke inimesi, kelle häält on vaja lasta kuulda, ja ma kindlasti kavatsen seda teha.»

Raid ütles, et ei kavatse seepärast hakata veel riigikogus roheliste esindajaks.

«Eks ma ikka hääletan oma südame järgi. IRL ei ole see fraktsioon, kus näidatakse rohelist ja punast vildikat. Kui sa võtad statistika, siis sa näed seda,» rääkis ta.

«Inimesed hääletavad küll vastu sellele, mida fraktsioon üldiselt hääletab. See on üks sümpaatne joon, mis on mul alati IRLi juures meeldinud. Inimestel on võimalus ise mõelda, ise otsustada.»

Samas ütles Raid, et tõenäoliselt kattuvad tema seisukohad valdavalt siiski oma erakonna omadega. «Ma ei usu, et neid kohti väga palju tuleb, kus ma pean fraktsiooni vastu hääletama.»

Igatahes lubas ta, et ei kavatse jääda Toompeal kummitempli rolli. «Seda võin ma küll öelda, et neli aastat ei kuule te midagi tüüpilist.»

Raid ütles ka fännide rahustuseks, et tema riigikokku minek ei mõjuta kuidagi ajalehe Keskus ilmumist ning esialgu kavatseb ta ka selle etteotsa edasi jääda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles