Fotod ja video: Ratas esitab riigihalduse ministri kandidaadiks Jaak Aabi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas teatas täna hommikul, et teeb erakonna juhatusele ettepaneku nimetada riigihalduse ministri kandidaadiks partei peasekretär Jaak Aab.

Keskerakonna juhatus arutab Ratase ettepanekut ilmselt järgmisel teisipäeval.

Ratas ütles pärast erakonna juhtkonna ja osa juhatuse liikmete kohtumist ajakirjanikele, et Aab tunneb valdkonda läbi ja lõhki. Tema sõnul on tegemist inimesega, kes on valdkonna väga tugev asjatundja ja alles siis poliitik.

Ratas tõi esile Aabi kogemuse nii sotsiaalministri, omavalitsusjuhi kui Eesti Linnade Liidu tegevjuhina ning ütles, et see kõik räägib tugevalt tema kasuks. «Ma olen täiesti nõus, et tegemist on väga vastutusrikka valdkonnaga. Käes on ka otsustav aeg, mis kindlasti nõuab läbirääkimist, kompromisside leidmist ja ka selgitamist tulevikus, kui need otsused on tehtud,» rääkis peaminister ning avaldas veendumust, et Aab saab sellega hakkama.

Ratas nentis, et Aabi ministriks saamisel vajab erakond uut peasekretäri. Tema sõnul hakatakse uue administratiivjuhi otsimisega tegelema järgmises järjekorras.

Aab ütles ajakirjanikele, et tänab esimeest usalduse eest, kuid võtab seda pigem tõsise kohustusena. Ta tunnustas ka praegust riigihalduse ministrit Mihhail Korbi, kes on teinud oma valdkonnas raskel ajal tublit tööd. «Loodan, et ma suudan sealt teatepulga üle võtta ja need probleemid, mis selles valdkonnas on, lahendada,» ütles Aab.

Aab oli sotsiaalminister Andrus Ansipi esimeses valitsuses 2005. aasta aprillist kuni 2007. aasta aprillini. Möödunud aastast peab ta peasekretäri ametit Keskerakonnas, kuhu ta on kuulunud juba 23 aastat.

Senine riigihaldusminister Mihhail Korb pani ameti maha möödunud nädalal pärast seda, kui Lääne Elus ilmus reportaaž tema kohtumisest sõjaveteranidega. «Mina… võib-olla ütlen eestlaste vaatevinklist ebameeldiva fraasi, mina pole NATO liikmesuse poolt,» ütles Korb Haapsalus.

Ehkki ta asus kohe loo ilmumise päeval oma avaldust siluma, väites, et ta toetab igal juhul Eesti kuulumist NATOsse, oli piisav kahju juba tehtud. Lisaks opositsioonierakondadele kritiseerisid ministri väljaütlemist ka Keskerakonna valitsuskaaslased. Samal õhtul teatas Korb Jüri Ratase kõrval seistes, et võtab vastutuse ja astub tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles