Seeder kirjas erakonnakaaslastele: IRL ei taha koalitsiooni lõhkuda (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi uueks esimeheks valitud Helir-Valdor Seeder.
IRLi uueks esimeheks valitud Helir-Valdor Seeder. Foto: Georg Kõrre

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Helir-Valdor Seeder saatis täna erakonnakaaslastele kirja, milles märkis, et tal ei ole partei esimehena mingit kavatsust võimuliitu lõhkuda ja uusi koalitsiooniläbirääkimisi ta kogu lepingu ulatuses ei ava.

Postimees avaldab Seedri kirja täismahus

Tere head erakonnakaaslased,

meie Suurkogust on möödas nädal. Meedias on spekuleeritud võimaliku uue koalitsiooni moodustamisega ja mõttega, et IRL soovib koalitsiooni lõhkuda.

Opositsioonierakondade närvilised ja kohati ebaviisakad rünnakud IRLi suunas on kinnitus nende kartusest, et oleme oma tegevuses õigel teel.

Kinnitan, et IRLil ei ole kavas lõhkuda praegust koalitsiooni ja kutsuda esile valitsuskriis vahetult enne Eesti eesistumist Euroopa Liidus. Küll aga soovime ümber vaadata praegu Riigikogus arutusel olevad maksuseadused - panditulumaks, pakendiaktsiis ja magusamaks ning taastada suuremas ulatuses abikaasade ühise tulude deklareerimise võimalus. Need on seadused, mis mõjutavad oluliselt Eesti ettevõtluskeskkonda ja tugevdavad pereväärtusi. Oleme ise olnud nende seaduste ettevalmistamise juures, kuid see ei tohiks olla põhjuseks neid mitte muuta, kui tekib võimalus ja arusaam, et Eesti majanduse arengu huvides on esitatud maksupaketi muutmine.

Oleme koalitsioonipartneritega kokku leppinud, et taastame suuremas ulatuses abikaasade ühise deklareerimise võimaluse ja loobume panditulumaksust. Katteallikaks on kulude kokkuhoid. Lihtsaid valikuid pole, läbirääkimised on pingelised aga tunnustan koalitsioonipartnereid valmisoleku ja kannatlikkuse eest meie ettepanekute arutelul. Jätkame läbirääkimisi Eesti majanduskeskkonna parandamise võimaluste üle.

Loomulikult on koalitsioonilepingus veel punkte, mis meile ei meeldi aga peame teadvustama oma võimalusi ja ajalist raami ning uusi koalitsiooniläbirääkimisi kogu lepingu ulatuses me ei ava. Loodame nendes küsimustes leida ühised lahendused töö käigus.

Usun, et pärast koalitsioonilepingu muutmist saame keskenduda oma poliitika elluviimisele ja selleks vajame kõigi erakonnaliikmete aktiivset osalust. Igaühest sõltub meie edu.

Tervitustega,

Helir-Valdor Seeder

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles