Koalitsioon jätkab maksupaketi muutmise arutelu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Georg Kõrre

Koalitsioonierakondade esindajad jätkavad täna ennelõunal Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) uue esimehe Helir-Valdor Seedri algatatud arutelu, et otsida kolme maksu ärajätmiseks ja abikaasade ühisdeklaratsioonide taastamiseks katteallikaid.

Arutelu eel käisid koalitsioonierakondade esimehed täna Kadriorus, kus kohtusid ERRi portaali teatel president Kersti Kaljulaidiga. Presidendi kantselei direktori Tiit Riisalo sõnul oli kohtumisel kõne all sisepoliitiline olukord ning muu hulgas räägiti ka maksumuudatustest.

IRLi riigikogu fraktsiooni esimehe Priit Sibula sõnul kinnitasid Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindajad eilsel kohtumisel, et neil pole panditulumaksu, suhkrumaksu ja pakendiaktsiisi ärajätmise vastu midagi, juhul kui leitakse sobivad katteallikad. Nende otsimisega tehti tema sõnul juba eile algust ning sellega jätkatakse. Sibula hinnangul võtab kokkulepetele jõudmine aga veel aega.

Seeder ütles juba eile, et katteallikate leidmine on keeruline ning ühe maksu asendamine teisega pole lahendus.

Eilsel kohtumisel osalesid IRList Seeder, Sibul ja justiistminister Urmas Reinsalu, Keskerakonnast peaminister Jüri Ratas, majandus- ja taristuminister Kadri Simson ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ettevõtlusminister Urve Palo ja kultuuriminister Indrek Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles