Talvik annab korruptsioonivastase komisjoni esimehe koha Herkelile

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Kristjan Teedema

Vabaerakonna esimeheks saanud Artur Talvik asub juhtima erakonna riigikogu fraktsiooni ning loovutab seetõttu parlamendi korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe koha partei eelmisele juhile Andres Herkelile.

Vabaerakond teeb ettepaneku nimetada praegu fraktsiooni juhtiv Herkel erikomisjoni liikmeks ja valida ta selle uueks esimeheks. Komisjoni juhi kohalt lahkuv Talvik asub seejärel juhtima Vabaerakonna kaheksaliikmelist fraktsiooni, teatas erakond.

Talviku hinnangul mõjub vangerdus erikomisjonile hästi ning aitab esile tuua uusi teemasid. «Andres Herkel on fraktsiooni juhtides näidanud oma põhjalikkust ja töökust. Ta toob komisjoni kindlasti uusi kompetentse ja värskeid teemasid,» ütles ta.

Herkeli sõnul on Talvik komisjoni juhina saavutanud selle, et korruptsioon teemana on senisest nähtavam ja komisjon tervikuna aktiivsem. Tema sõnul on komisjoni roll laiem, kui olla vaid majanduslike huvide deklaratsioonide hoidja ja kontrollija.

«Rohkem tahaksin süveneda korruptsiooni ennetamise teemasse. Eeldan, et mõnikord aitab korruptsioonitundlikku olukorra ära hoida avaliku sektori töö läbipaistvam korraldus ja selleks peab see teema haakuma näiteks riigireformi valdkonnaga,» ütles Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles