IRLi võimalik Tallinna linnapeakandidaat on Ladõnskaja, kuid kandidaate tuleb veel

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Ladõnskaja.
Viktoria Ladõnskaja. Foto: Erik Prozes / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kavatseb esitada Tallinna ametliku linnapeakandidaadi jaanipäeva paiku, praegu on avalikult räägitud Viktoria Ladõnskajast, kuid võimalikke kandidaate on veel.

IRLi Tallinna piirkonna esimees Siim Kiisler ütles Postimehele, et kõigepealt arutab linnapeakandidaate valimistoimkond. «Seejärel räägin piirkonna esimehena selle inimesega läbi. Kui ta on nõus, siis ma viin selle piirkonna juhatusse arutlusele. Juhatuses loodame saavutada konsensuse, et toetada teda üksmeelselt. Lõpliku otsuse langetabki piirkonna juhatus,» lausus Kiisler.

Ajakava ei ole IRLi Tallinna piirkond veel paika pannud, Kiisleri sõnul on praegune plaan, et võib-olla selgub linnapeakandidaat jaanipäevaks.

Avalikult on IRLI võimaliku linnapeakandidaadina räägitud riigikogu liikmest Viktoria Ladõnskajast. Kiisleri sõnul on Ladõnskaja ise andnud nõusoleku, et tema nimi avalikult välja käiakse.

«Tihti ei taha inimene, et erakond enne ametlikku kinnitust tema nime välja käiks. Viktoria on avalikult öelnud, et ta on valmis olema linnapeakandidaat,» ütles Kiisler.

Ta märkis, et piirkonna esimehena peab ta ka ise olema valmis linnapeaks kandideerima, aga praeguse seisuga ei saa kindlasti öelda, et just Siim Kiislerist saab Tallinna linnapea kandidaat.

«Me kaalume kõik koos, kes oleks praeguses olukorras kõige parem kandidaat. Peame analüüsima valimissituatsiooni ja seda, millised on teiste erakondade kandidaadid. Selle põhjal vaatame, kes on praeguses olukorras kõige parem meie valimissõnumit edastama,» rääkis Kiisler.

IRLi kandidaadiks linnavolikogu esimehe kohale on esitatud Tarmo Kruusimäe

IRLI rahvuslaste ühendus on esitanud volikogu esimehe kandidaadiks erakonna Tallinna piirkonna aseesimehe ja linnavolikogu liikme Tarmo Kruusimäe.

Kruusimäe ütles Postimehe, et Tallinnas pööratakse millegipärast tähelepanu linnapeakandidaatidele, samas kui mujal Eestis peetakse volikogu esimehe kohta tähtsamaks.

«Valdades tahetakse olla pigem volikogu esimees kui vallavanem, Tallinnas on millegipärast teisiti,» märkis ta.

Kruusimäe lisas, et tema on volikogu esimehe kandidaadiks esitatud ametlikult, erinevalt linnapeakandidaadist, kellest on seni ainult mitteametlikult juttu olnud. «Otsuse langetab piirkonna juhatus, aga ühtegi vastuväidet mingu kandidatuurile ei ole olnud. Ma olen ainus linnavolikogu liige, kes on valitud isikumandaadiga,» ütles Kruusimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles