Erakonna keelule vilistav Toom: Eesti Sputnik on täitsa okei (19)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi saadik Yana Toom 9. mail pronkssõduri juures
Europarlamendi saadik Yana Toom 9. mail pronkssõduri juures Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakondlasest Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom kinnitas, et annab ka edaspidi intervjuusid propagandakanalile Sputnik, kuid hoidub mõnest teisest Vene telekanalist.

«Ma kindlasti ei allu meediakeeldudele, see on välistatud! Seda ma ütlesin ka [Keskerakonna esimehele, peaminister] Jüri Ratasele ja teistele kolleegidele. Ma olen endine ajakirjanik, ma näen, kes valetab ja kes mitte,» ütles Toom esmaspäeval BNSile.

Toom selgitas, et ei tee koostööd ajakirjanikega, kes tema öelduga manipuleerivad, kuid Sputnik pole seda teinud.

«Ma näiteks ei anna intervjuusid (Venemaa telekanal) NTV-le. Sest mul on nendega kogemus, kus nad lõikasid minu intervjuu tükkideks, kleepisid kokku mingite teiste asjadega - ühesõnaga panid pea peale. Ja seal on paar saatejuhti, kellega me ei räägi,» selgitas Toom. «Ma ei käi ühes telesaates Esimeses kanalis (Venemaa telejaam Pervõi Baltiski Kanal (PBK - BNS) Moskvas, sest ma tean, et see pole väärikas koht,» lisas ta.

«Mis puudutab Eesti Sputnikut - täitsa okei! Ma ei räägi põhimõtteliselt sellest, et see kontsern ei ole mõeldud selleks, et avaldada mõju - on. Aga seda, et nad valetavad ja väänavad ja rikuvad ajakirjanduseetikat, seda pole olnud, pole ühtegi kaebust. Ühtegi kaebust aasta jooksul, mis nad [Eestis] töötavad. Ei kohtus ega pressinõukogus. Sorry, see on fakt,» rääkis europarlamendi saadik Toom.

«Ma saan aru Jüri( Ratase)st - see on tema enda vaba voli. Aga ma ei kujuta ette, et ma ütlen - minge ära - mu endistele kolleegidele, kes võib-olla homme töötavad Postimehes. Sest nagu te teate - vene ajakirjanikud nagu ka eesti ajakirjanikud - see on selline kirev seltskond,» lisas Toom.

Keskerakondlase intervjuu Sputnikule tõusis viimati teemaks 9. mail, kui seda tegi riigikogu liige Olga Ivanova. Usutluse andmist kritiseeris teravalt Ratas ning hiljem otsustas Keskerakonna juhatus, et riigikogu liikmed Sputnikule intervjuud ei anna. Veebruaris sattus skandaali keskerakondlasest haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kui rääkis Sputnikule holokausti ja küüditamise teemal. Pärast seda teatas Ratas, et valitsuse liikmed Sputnikule intervjuusid ei anna.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles