Mart Laar: kaitseminister ei pea särama ja hiilgama

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogul.
Mart Laar Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogul. Foto: Liis Treimann / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu liidri ning kaitseministriks tõusva Mart Laari hinnangul ei pea kaitseminister oma ametis särama ja hiilgama, vaid tööd tegema.

Laari sõnul on tal uues ametis mitmeid väljakutseid alates koalitsioonilepingus kirja pandust, mis nõuab mitmeid uusi seadusi kui ka konkreetseid lahendusi.

«Kaitseministril lasub väga suur vastutus, sellesse tuleb täie tõsidusega suhtuda. Kaitseminister ei pea oma ametis mitte särama ning hiilgama, vaid tööd tegema,» sõnas Laar.

Laar tõstis siiski esile, et Eesti peab kindlasti arendama eelhoiatussüsteemi ja tugevdama iseseisvat kaitsevõimet, hoides samas head koostöövõimet liitlastega. 

IRLi juhi arvates on kindlasti vaja arendada tõeliselt laiapõhjalist riigikaitsemudelit, edendades koostööd kõigi ametiasutuste vahel.

Laaris sõnul on tal ka mõned enda ideed, mida tasuks töösse panna, kuid ta ei soovinud neid veel avalikult esitleda.

Laar toonitas ka, et praegune kaitseminister Jaak Aaviksoo on tema arvates teinud head tööd.

«Siin võiks paljust rääkida, kuid mainiksin vaid mõnda asja: kaitseministeeriumi ja peastaabi ajalukku ulatuva vastasseisu ületamist, küberkaitsekeskust ning kaitseliidu arengule uue hoo andmist,» sõnas Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles