Ken-Marti Vaher: väljakutseid jagub kuhjaga

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits.

Siseministriks tõusva Ken-Marti Vaheri hinnangul jagub ministeeriumis, mille valitsemisalas töötab ligi 11 000 inimest, väljakutseid kuhjaga.

Vaheri hinnangul tõusevad tema töös olulisteks väljakutseteks kuritegevuse vähendamine ja ühiskonna turvalisuse suurendamine, mida ta on tähtsaks pidanud nii justiitsministri kui ka õiguskomisjoni esimehe ametit pidades.

Vaheri sõnul on kuritegevuse vähendamiseks oluline luua kõik võimalikud eeldused ja toetada vastavate võimekuste pidevat kasvu siseministri alluvuses olevates kriminaalasutustes st politseis ja kaitsepolitseis.

«See tähendab eelkõige võitlust raske ehk organiseeritud kuritegevusega ja kõikide eelduste loomist, et lõigata ära kuritegevuse juuri ja seda ka ennetada,» väitis Vaher.

Vaheri hinnangul tuleb näidata üha suuremat võimekust konfiskeerida kurikaeltelt Eestis nende tegevusega saadud nn kriminaalne tulu.

Mehe sõnul on ta viimasel neljal aastal riigikogu õiguskomisjoni juhina tähendanud tugevat kokkupuudet ka siseministeeriumi valitsemisalaga.

Vaher tõi näiteks kasvõi uue päästeseaduse ja uue abipolitseiniku seaduse vastuvõtmise eelmisel aastal, mis peale muu olulise rõhutavad tema hinnangul iga ühiskonnaliikme võimalust osaleda vabatahtlikuna päästetegevuses ja abipolitseinikuna ligimeste julgeoleku tagamises.

«Pean oluliseks siseministril lasuvat väljakutset ühendada veelgi ühtsemaks tervikuks mõni aeg tagasi loodud Eesti suurim ametkond ehk politsei-, kodakondsuse- ja piirivalve ühendamet ning hoolitseda meie riigi päästevõimekuse eest,» hindas ta.

Oma tulevase eelkäija ehk Marko Pomerantsi tehtust tõstis Vaher esile nn Ida-Virumaa tegevuskava valmistamist. Samuti tunnustas Vaher Pomerantsi, et too seisis IT agentuuri Eestisse toomise eest.

«Nende teemadega tuleb minna edasi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles