Seeder ja Iva ei taha võimalikest ministrivahetustest enne suurkogu rääkida

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder ja Kaia Iva Postimehe stuudios.
Helir-Valdor Seeder ja Kaia Iva Postimehe stuudios. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimeheks kandideerivad Kaia Iva ja Helir-Valdor Seeder ei taha enne laupäevast juhivalimist avalikustada, milliseid vangerdusi nad esimeheks saades valitsuse koosseisus teeksid.

Iva ütles täna Postimehe stuudios, et muudatuste tegemine arutatakse läbi ja lepitakse kokku erakonnas. «Seda ei hakka ma kindlasti tegema ja välja lubama meediakanalite kaudu,» ütles ta.

Rahvusringhäälingule antud intervjuus kinnitas Iva siiski, et enda portfelli ta IRLi esimeheks saamisel mõne teise vastu ei vahetaks. «Seda tööd ja neid väljakutseid ma ei tahaks teistele loovutada,» ütles sotsiaalkaitseminister.

Seeder ütles Postimehe päevaintervjuus nagu Ivagi, et oma ettepanekuid esitleb ta valituks osutumise korral erakonnasisestel nõupidamistel nii eestseisuses kui volikogus, mitte aga läbi meediakanalite.

«Mis puudutab personalivalikut ja võimalikke muudatusi, siis täna, olles erakonna esimehe kandidaat ja mitte esimees, ei saa ma küll hakata siin laskmata karu nahka jagama ja ei ole kuidagi korrektne, kui ma hakkaksin mingeid ametiposte ümber jagama,» ütles Seeder.

Rahvusringhäälingule antud intervjuus ütles ta, et kui osutub valituks, peab ta muu hulgas tegema valiku, kas minna riigikogust valitsusse või mitte. IRLile kuuluvad valitsuses kaitse-, rahandus-, justiits-, sotsiaalkaitse- ja keskkonnaministri koht. Seeder on aastatel 2007–2014 olnud põllumajandusminister.

Samas juhtis ta tähelepanu, et ka IRLis on esimeeste valitsusse kuulumisega erinevaid kogemusi. «On kogemus, kus erakonna esimees on valitsuses – see on suhteliselt tavapärane –, aga on ka kogemus, kus erakonna esimees on riigikogus: Mart Laar aastatel 2007–2011 juhtis erakonda riigikogu fraktsiooni esimehe kohalt. Nii et mõlemad variandid on võimalikud,» ütles Seeder. «Ootame laupäeva ära, vaatame, millised on juhtorganid, kes on esimees, ja küllap siis tulevad need otsused.»

IRLi suurkogu valib erakonnale uue esimehe, aseesimehed, eestseisuse ja teised juhtorganid sel laupäeval Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles