Pajula ootab Aaviksoolt koostööd ja raha

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula.
Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula. Foto: Egert Kamenik.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on raske peatsele haridusministrile Jaak Aaviksoole hinnangut anda, küll aga loodab ta lisaraha ja koostööd.

Küll aga saan rääkida ootustest, mis iga muutuse loomuliku osana ikka kaasnevad.

«Peamine, mida reaalselt oodata võiks, on kirjas koalitsioonilepingus, ja muud ootused oleks arvatavasti enesepettus,» ütles Pajula, viidates riiklikku programmi «Lasteaiakoht igale lapsele» jätkamisele, haridustöötajate väärtustamisele konkurentsivõimelise palga näol ning õpetajakoolituse parandamisele.

«Kindlasti sooviks aga, et haridusministeerium tagaks eelmisel aastal vastuvõetud põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest ja uuest riiklikust õppekavast tulenevate ülesannete täitmiseks riigi rahastuse,» rääkis Pajula..

«Samuti loodan konstruktiivset koostööd haridusvaldkonna spetsialistidega (sealhulgas omavalitsuste tasandil), kaalutletud ja analüüsidele tuginevaid otsuseid ning kindlasti orienteeritust lapsele.»

Mis puudutab ministri võimalikule tegevusstiilile ja –suundadele hinnangu andmist, siis selles küsimuses pidas Pajula end vähe kompetentseks, kuna ei ole uue ministriga isiklikult kokku puutunud.

«Igal ministril on kindlasti oma käekiri ja kas see on kuidagi parem kui eelmisel, näitab aeg.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles