Mõis: EKRE võib meid kõiki veel üllatada (5)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis.
Jüri Mõis. Foto: Erik Prozes

Ettevõtja ja ekspoliitik Jüri Mõis ei ole sügisestel kohalikel valimistel kandideerimist veel otsustanud, kuid on arutanud seda poliitikutega mitmest erakonnast, nende seas Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE), kes tema hinnangul võib saada väga võitlusvõimeliseks parteiks.

Mõis ütles Postimehele, et ei ole valimistel kandideerimist veel otsustanud. «Ei ole isegi loogiline, et praeguseks ajaks oleks keegi taolisi asju ära otsustanud,» lausus ta, viidates asjaolule, et kohalike valimisteni on aega rohkem kui viis kuud.

Küll on Mõis kohtunud eri erakondade esindajatega. Näiteks Reformierakonna esimees Hanno Pevkur tunnistas, et on Mõisaga arutanud, mis teda Tallinnas ja ka Eestis laiemalt häirib ning mida saaks teha paremini. «Jüri mõtted on alati otsekohased ja teravad. See, kas ja kui, siis kelle nimekirjas ning kus Jüri kohalikel valimistel kandideerib, ei ole hetkel selge,» ütles Pevkur.

Samuti on Mõis kohtunud EKRE juhtide Mart ja Martin Helmega. Mõis ütles eile õhtul TV3 saates «Kolmeraudne», et Helmed jätsid talle kohtumisel hea mulje. «Nad tahavad saada oma natsikuvandist lahti, esialgu neil on venelastega veel raske koos eksisteerida, aga kui nad majanduspoliitikasse ka suudavad mingeid konkreetseid lauseid öelda, siis nad võivad olla väga võitlusvõimelised,» rääkis ta.

Mõisa sõnul on EKRE Eesti üks väheseid erakondi, kus pole praegu lõhet. Samal ajal teeb nende reiting tema sõnul ilma. «Nad vajavad selgelt vormimist, aga nad võivad meid kõiki veel üllatada, muuseas ka mõlemas suunas,» ütles ta.

Saatejuhi Mihkel Raua küsimusele, miks ta kaalub valimistel osalemist, vastas Mõis, et kui saab kellegagi kaubale, et võib vabalt linnaasju kritiseerida ja nendel teemadel arutleda, siis ta sooviks minna Tallinna volikogusse, et suunata volinikke ratsionaalselt mõtlema. Ideega kohalikel valimistel kandideerida on Mõis enda sõnul mänginud viimased pool aastat, ajendiks sattumine Eesti Ühistupanga nõukogu liikmeks.

2003. aastani kuulus Mõis toonasesse Isamaaliitu, millest paar aastat hiljem sai Res Publicaga ühinedes Isamaa ja Res Publica Liit (IRL). Küsimusele, mis madala reitinguga IRList saab, vastas Mõis «Kolmeraudses», et seda pole vaja väga kaua oodata, sest nende mihklipäev on juba järgmisel nädalavahetusel.

«Mul on tunne, et seal on lendumineku aeg suhteliselt lähedal, kui head juhti ei õnnestu leida, ja see on tõsine teema,» ütles Mõis, kelle sõnul poleks see samas mingi probleem, sest konkurents on poliitikas kõva ja turutõrget ei ole. «Ega sellepärast riigikogu valimistel ei jää kohad tühjaks,» lisas ta.

Kohalikud valimised toimuvad Eestis 15. oktoobril.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles