Laar: Lukas ja Pomerants asuvad tööle riigikogu komisjonide eesotsas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlamenti siirduvad ministrid Tõnis Lukas ja Marko Pomerants Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogul eurosaadik Tunne Kelamiga vestlemas.
Parlamenti siirduvad ministrid Tõnis Lukas ja Marko Pomerants Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogul eurosaadik Tunne Kelamiga vestlemas. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees ja uue valitsuse kaitseminister Mart Laar kinnitas, et seni haridus- ja siseministri ametis olnud Tõnis Lukas ja Marko Pomerants asuvad tööle riigikogu komisjonide eesotsas.

«Ma ei hakka salgama, et kaitsepoliiitka ja kaitseministri amet on valdkond, mis on mind poliitikukarjääri algusest peale huvitanud, tunnistas Laar «Aktuaalse kaamera» otse-eetris ETVs.

«Tulin poliitikasse, et 1939. aasta sündmused kunagi ei korduks,» rõhutas ta.

«Otsust valitsusse minna pani langetama valijate suur toetus,» sõnas Laar, kelle sõnul jäi see samm nelja aasta eest astumata, kuna siis oli poliitiline situatsioon teistsugune.

«Kolm endist peaministrit ühes valitsuses tundus toona väga harjumatu mõttena, selgitas ta. «Samuti oli siis tarvis keskenduda Isamaaliidu ja Res Publica ühendamise lõpuleviimisele.»

Laar: ministrite vahetus dramaatikat kaasa ei toonud

Laar kinnitas Kanal 2 «Reporterile», et erakonna ministrite osaline vahetus parteis dramaatikat kaasa ei toonud. Teatav värskendus on asjade loomulik kulg.»

«Tõnis Lukas ja Marko Pomerants on head tööd teinud, aga iga asi vajab teatavat värskendust. Pealegi asuvad nad riigikogu komisjonide eesotsas tööle,» selgitas peatne kaitseminister «Aktuaalsele kaamerale».

«Haridusministri portfell on järgmise nelja aasta jooksul n-ö. «saatuslik», seal on vaja ellu viia meie tasuta kõrghariduse lubadus ning vene koolide eesti õppekeelele üleviimine,» loetles Laar uue haridusministri Jaak Aaviksoo tööülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles