Raadiosaade: poliitbroilerid tõusevad ministriteks

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal, Keit Pentus, Urmas Reinsalu ja Ken-Marti Vaher
Kristen Michal, Keit Pentus, Urmas Reinsalu ja Ken-Marti Vaher Foto: Postimees.ee

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» nenditi, et inimesed, kes on oma elus teinud vaid poliittööd, on nüüd ministriteks tõusmas.

Saates rääkinud Priit Hõbemägi tõstis esile, et esmakordselt võtavad poliitbroilerid ehk inimesed, kes pole elus teinud ühtegi tööd ja vaid poliitikat, saavad veerandi ministrikohtadest.

«Kristen Michal, Keit Pentus ja tõenäoliselt Ken-Marti Vaher ning Urmas Reinsalu, kes igal juhul on nimekirjas – see on napilt 26 protsenti, kellel päris ametit pole,» sõnas Hõbemägi.

Ärimees Rein Kilk väitis aga, et uusi inimesi tuleb poliitikasse tuua ja vastuväiteks võib tuua sotsiaalministri Hanno Pevkuri.

«Ta on ootamatult hästi hakkama saanud, kui võrdleme näiteks mõnegi varasema sotsiaalministriga, kellel oli suur elu- ja töökogemus,» sõnas Kilk.

Kilgi sõnul on aga veel olulisem, et seni on poliitikat mõjutanud nö tagatubades tehtav.

«Mina pean õigeks, et Eesti poliitika suuremad mõjutajad tulevad valitsusse ja asjad vaieldakse selgeks seal, see on minu jaoks küll positiivne märk,» selgitas Kilk. «Minule see asi meeldib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles