Mart Nutt: venelased ei hääleta maailmavaatelisel põhimõttel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Valimised

Isamaa ja Res Publica Liidu poliitiku Mart Nuti arvates pole Eesti suuremad erakonnad peale Keskerakonna suutnud vene rahvuses kodanikes huvi tekitada, sest muulased hääletavad eestlastega võrreldes palju rohkem rahvustunnuse alusel ja palju vähem maailmavaatelisel põhimõttel.

«Arvan, et see ongi põhjus,» lisas ta.

Nutt tõstis esile, et muulaste vähene esindatud erakondade ladvikus on kõigi parteide jaoks ühine, sest vene rahvusest isikuid on ka Keskerakonna juhtkonnas vähe.

Nuti hinnangul võib jätkuvalt probleemiks olla tagasihoidlik eesti keele oskus.

«Võimalik, et Eesti poliitikas toimuv jääb neile pisut kaugeks, kuna tarbitakse eeskätt Vene meediat,» nentis ta.

Samas pole Nuti hinnangul praeguses olukorras vaja taastada rahvastikuministri ametikoha, kelle esmaseks ülesandeks oleks muulaste integreerimine Eesti ühiskonnaga. Nuti väitel ei lahenda ministri ametikoht üksi ühtegi küsimust ja oluline on, et integratsiooniga tegeletakse pidevalt ja süvitsi.

«Tähtis pole, mis ametkond või ametiisik seda teeb,» rõhutas ta.

Küll aga toetas Nutt mõtet, et haridusministeeriumi juurde võiks luua ametikoha abiministrile, kes tegeleks vene koolide jms teemadega, sest haridusministeerium on integratsiooniga tegelemiseks sobivaim koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles