Rull: Keskerakonnas on jää sulama hakanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull.
Ivo Rull. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Suhtekorraldaja Ivo Rull ütles Kuku raadio hommikuprogrammile antud intervjuus, et Keskerakonnas valitseb praegu selline pilt, nagu täna hommikul aknast välja vaadates - jää on hakanud sulama, kuid veel ei liigu.

Rulli sõnul on Keskerakonnas hakanud tugeva liidrikuvandi ja autoritaarse juhtimise väga tsentraliseeritud süsteemi juures toimuma arengud, mida saab pidada täiesti normaalseks erakondlikuks protsessiks.

«Nüüd ongi küsimus,  kuivõrd erakonna esimees Edgar Savisaar on valmis vastutust võtma, praeguste märkide järgi ei ole,» ütles Rull Kukule.

Rull lisas, et Keskerakonna aktiivsema osa jaoks on Savisaar hakanud nii väliselt kui ka sisemiselt sarnanema Brežneviga.

Rull lisas, et sügisel toimub Keskerakonna kongress, millest võivad kujuneda Keskerakonna ühed huvitavamad sisevalimised. Tema sõnul võib tekkida olukord, et erakonna juht jääb samaks, aga erakonna koosseis ei ole enam juhimeelne ja sel juhul hakkavad erakonna sees toimuma huvitavad protsessid.

Rull täpsustas, et tegelikult on ju kõik suured erakonnad öelnud, et välistavad koostöö rahastamisskandaali sattunud Savisaarega, kuid koostööd Keskerakonnaga ei ole keegi välistanud.

Rull avaldas lootust, et kui Keskerakonnas toimub verevahetus, siis Eesti poliitika muutub märkimisväärselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles